Puteţi ajuta la salvarea vieţii unei tinere de 33 de ani. Spectacol caritabil, miercuri, la Teatrul Dramatic din Galaţi

Puteţi ajuta la salvarea vieţii unei tinere de 33 de ani. Spectacol caritabil, miercuri, la Teatrul Dramatic din Galaţi

Chirnoagă Elena Daniela FOTO colectia personala

Spectacolul este susţinut de „Trupa din Centru”, formată din cursanţii clasei de actorie din cadrul Şcolii de Arte a Centrului Cultural “Dunărea de Jos”, care joacă piesa „Totul în grădină&prietenii”, de Edward Albee. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar banii strânşi vor fi donaţi tinerei Elena Daniela Chirnoaga (33 ani), care suferă de o boală cumplită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eveniment de suflet, miercuri, 15 iunie, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi. „Trupa din Centru”, din care fac parte cursanţii clasei de Actorie din cadrul Şcolii de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, va susţine, în scop caritabil, spectacolul intitulat „Totul în grădină&prietenii”, ce va marca examenul de actorie de sfârşit de an.

Evenimentul va avea loc la sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi începând cu orele 19.00 şi va fi un spectacol adaptat după piesa binecunoscutului dramaturg american, Edward Albee.

Din distribuţie fac parte Andrei Avram, Andreea Baltag, Alexandra Holban, Alexandru Cătătlin, Teodora Neculcia, Miruna Banea, Elena Lefterache, Alexandra Buru, Diana Apostol, Cătălina Ene, Catrinel Burlacu, Radu Babă, Florin Tanvuia, Iulia Aramă, Norina Codreanu, Eduard Bohorodiţă.

Spectacolul reprezintă un eveniment caritabil organizat în cadrul campaniei „Alături de ELENA” şi este dedicat strângerii de fonduri pentru Elena Daniela Chirnoaga (33 ani) diagnosticată cu o boală rară: neurofibromatoză tip 2 – caz spontan (tumori cerebrale şi spinale).

Pretul unui bilet este de 10 lei, iar încasările vor fi cedate integral Elenei.

Mesajul tulburător al  Elenei Daniela Chirnoagă

Cazul tinerei din Galaţi a devenit cunoscut prin intermediul unor organizaţii neguvernamentale, dar şi după ce Elena a postat pe facebook un mesaj realmente tulburător.

„Mă numesc Elena Daniela Chirnoaga, am 33 de ani şi, anul trecut, în iulie, am fost diagnosticată cu o boală rară: neurofibromatoză tip 2 - caz spontan (tumori cerebrale şi spinale). Este o maladie care apare la o persoană din 40.000. La primul RMN s-a observat că trunchiul cerebral este foarte îngustat din cauza tumorilor ce îl apasau, era ca o clepsidră.

Pe dreapta a fost una de aproximativ patru centimetri şi pe stânga este o alta de aproximativ doi centimetri. În august 2015, am fost operată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. Intervenţia a fost pe partea dreaptă a capului şi a fost extirpată (aşa credeam iniţial) tumora şi, odată cu ea, medicul a mai scos una din zona gâtului, pentru că aveam probleme de degluţie.

La această intervenţie, datorită mărimii tumorii, doctorul mi-a secţionat nervul auditiv (nu mai aud cu urechea dreaptă) şi mi-a atins nervul facial (am pareză facială). Pentru că mai am o tumoră pe nervul auditiv stâng, auzul îmi este afectat. Aud şi înţeleg 5 cuvinte din 10 şi auzul regresează pe zi ce trece.

Se poate monitoriza această maladie şi eventual interveni chirurgical când mărimea tumorilor o permite. Spitalul Universitar din Padova, Italia, (http://www.airwayendoscopicsurgery-padova.com/page.aspx?ID=3) mi-a preluat cazul şi, după ce medicii de acolo au studiat actele, mi-au comunicat că sunt un caz rar şi grav şi că tumorile cerebrale cresc şi trebuie îndepărtate cu mare grijă pentru a proteja nervii buni.

Apoi ar putea să facă o intervenţie de implantare a dispozitivelor de auz, fie pe trunchiul cerebral, fie pe nervul auditiv. Aparatura din clinică fiind net superioara celei pe care o avem noi, in Romania, le permite să monitorizeze nervii.

Din nefericire, analizele şi intervenţia chirurgicală suferită în Romania ne-au costat, pe mine şi familia mea, cât toate economiile pe care le aveam. Acum veniturile mele sunt foarte mici, mai ales că urmează să mă pensionez pe caz de boală. Mă văd nevoită să apelez la ajutorul public pentru a putea să merg în Italia, unde sunt programată pe 4 iulie, anul acesta.

Tumora de pe partea stângă îmi pune în pericol viaţa dar eu îmi doresc să trăiesc! Voi ma puteti sprijini cu un share si orice ajutor financiar îl puteţi direcţiona direct în contul personal IBAN: RO16RZBR0000060015881236. Vă mulţumesc!”.

Datele de contact le Elenei sunt: email - petcudelena@yahoo.ca; telefon – 0751.117.802 (doar sms).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările