Puşcărie cu program redus, pe fond de grevă

În urma grevei sindicaliştilor din penitenciare, deţinuţii vor fi păziţi şi hrăniţi la fără frecvenţă.Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) vor intra în grevă generală pe data de 31 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindicatele din penitenciare  numără circa 11.000 de membri (din cei 12.500 de salariaţi)  şi au anunţat că participă la toate acţiunile organizate împotriva măsurilor anunţate de Guvern şi Preşedinţie.

Pe perioada protestului încetează mai multe activităţi: escortarea deţinuţilor la punctele de lucru, activităţile de prezentare la instanţele de judecată  (cu excepţia deţinuţilor arestaţi preventiv), transferurile pentru executarea pedepsei, activităţile educative, culturale şi sportive cu deţinuţii,  intervenţia şi consilierea psihologică planificată, orice alte activităţi de grup cu deţinuţii,  activităţile din sectorul economico-administrativ,  activitatea la sectorul

Organizarea Muncii


De asemenea, la biroul evidenţă deţinuţi programul de lucru este redus de la 8 la 4 ore pe zi iar programul de vizite va fi şie el redus la jumătate.

Funcţionează normal doar paza penitenciarului şi supravegherea deţinuţilor pe secţii.

Sindicatele spun că o eventuală reducere de personal este imposibilă în penitenciare. „În caz de disponibilizare, nu ne rămâne decât să luăm deţinuţii acasă, deoarece criza nu a diminuat şi pedepsele”, se arată într-un comunicat remis de SNLP.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările