Pubele de gunoi conectate la canalizare şi dotate cu sisteme video, într-un oraş din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pubele moderne de colectare a deşeurilor, sursa: Primăria Galaţi
Pubele moderne de colectare a deşeurilor, sursa: Primăria Galaţi

Primăria Galaţi a amenajat primele zece puncte moderne de colectare a deşeurilor, prevăzute cu sisteme de supraveghere video. În total, vor fi amplasate în cartiere 150 de astfel de puncte cu module pentru colectare selectivă.

Primele zece puncte au fost amenajate în cartierul Micro 18 (zona blocurilor A5, B10, C10, E4 şi G6), în Micro 20 (zona „Doi cocoşi”) şi Ţiglina 1 (zona ITM, Oraşelul Copiilor, Str. Saturn –unul în apropierea benzinăriei şi unul în apropierea pieţei).

Punctele de colectare a deşeurilor dispun de module, care pot fi acţionate la pedală, pentru colectarea selectivă (gunoi menajer, hârtie, carton, plastic, metal şi sticlă). Mai mult, aceste puncte au sisteme moderne de monitorizare video, alimentate de panouri fotovoltaice, fiind totodată racordate la sistemul de canalizare

Cu toţii ne dorim să avem cartiere cât mai curate. De aceea, am amenajat primele puncte moderne ce dispun de module pentru colectarea selectivă a deşeurilor, care pot fi acţionate la pedală. Mai mult, aceste puncte au sisteme moderne de monitorizare video, alimentate de panouri fotovoltaice, fiind totodată racordate la sistemul de canalizare”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi a încheiat un acord cadru, valabil 24 de luni, în valoare de 4,9 milioane de lei fără TVA, privind achiziţia şi montajul a 150 de puncte moderne pentru colectarea selectivă a deşeurilor, contractul fiind semnat cu firma „Pop Industry”. Primele zece puncte au fost amenajate în cadrul unui contract subsecvent în valoare de 328.000 lei fără TVA.

Vă recomandăm şi: 

Primăria încurajează taximetriştii să-şi cumpere maşini electrice şi hibrid. Câte autorizaţii sunt disponibile

Primul municipiu cu staţii electrice de încărcare pentru vehicule electrice şi hibrid, făcute cu bani de la stat

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite