PSD reclamă nereguli la alegeri în municipiul Galaţi. Reclamaţiile vizează în mod special votul pentru referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În documentul înaintat Biroului Electoral Judeţean (BEJ) chiar de către primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, se afirmă că ar fi nu mai puţin de nouă secţii de votare unde sunt presupuse nereguli. BEJ a confirmat că reclamaţiile sunt în curs de verificare.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu a depus miercuri la prânz, la sediul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) o sesizare din partea Organizaţiei Municipale PSD.  Potrivit sesizării, la nouă secţii de votare din municipiul Galaţi se înregistrează mai multe probleme.

„Ca urmare a informărilor primite din secţiile de votare de pe raza municipiului Galaţi, respectiv, secţiile 1, 30, 34, 37, 41, 79, 88, 123 şi 153 au fost semnalate următoarele probleme: – la majoritatea secţiilor, operatorii de date nu întreabă alegătorii opţiunea de vot sau nu înregistrează corect opţiunea alegătorilor; – nu se barează pe listele permanente opţiunea alegătorului; – nu se întocmesc procese verbale de către preşedinţii secţiilor unde au fost astfel de cazuri, ba mai mult, la secţia 123, preşedinta a luat două buletine pentru referendum şi le-a introdus în urnă şi nu îşi îndeplinesc atribuţiile în mod corect”, se arată în sesizarea depusă la BEJ şi semnată de preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD, Florin Popa.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Galaţi, Andi Mihalache, a declarat că, potrivit legii, fiecare sesizare legată de o anumită secţie de vot este direcţionată acelei secţii, urmând ca preşedintele împreună cu toţi membrii secţiei să ia o decizie în acest sens.

UPDATE Prezenţa la vot în judeţul Galaţi. La ora 14,00 votaseră 114.710 gălăţeni, adică 21,91% dintre cei înscrişi pe liste. Au apărut primele acuzaţii de fraudă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite