Protest la o şcoală din Galaţi din cauza unui copil cu probleme de comportament

Protest la o şcoală din Galaţi din cauza unui copil cu probleme de comportament

Părinţii sunt nemulţumiţi şi spun că nu-şi vor mai duce copiii la şcoală. Foto: Dan Feraru

Părinţii elevilor de la o clasă de învăţământ primar de la Şcoala nr. 3 nu au mai vrut să-şi lase astăzi copiii la cursuri pe motiv că unul dintre şcolari are un comportament agresiv. Conducerea instituţiei spune că este obligată, potrivit recomandărilor Ministerului Educaţiei, să lupte pentru integrarea copiilor cu dizabilităţi în şcolile de masă şi a luat măsuri în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru părinţii unei clase a doua de la Şcoala nr. 3 din Galaţi limita răbdării a fost depăşită astăzi. Ei au refuzat să-şi mai aducă odraslele la cursuri, supăraţi că acestea ar putea oricând fi agresate de unul dintre colegi, diagnosticat cu deficient de comportament. Părinţii spun că de mai multe ori copiii le-au povestit cum sunt loviţi din senin de acest copil.

"Copilul meu chiar a fost agresat, uitaţi-vă pe faţa lui, încă se mai vede urma palmei", povesteşte un părinte, în vreme ce altul spune că fetiţa lui s-a trezit cu rochia tăiată cu foarfecele. mai mult, un al treilea părinte ne spune că într-o zi, copilul problemă a ameninţat că sare pe geam.

Părinţii copilului acuzat de aceste acţiuni violente nu au vrut să comenteze acest caz, dar în sprijinul lor au venit directorul şcolii, dar şi un psiholog din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.


"În urma diferitelor probleme de comportament, sesizate de mai mulţi părinţi, cazul a fost pus în discuţia consiliului profesoral, iar părinţii au fost sancţionaţi cu avertisment", spune directoarea şcolii, Marcelica Văsioiu.

Problema pe care o are acest copil o întâlnim la mulţi alţi copii din învăţământul de masă. Este o problemă care se rezolvă în timp. În momentul de faţă noi implementăm planul de intervenţie personalizat, în care avem precizate foarte clar măsurile psiho-educaţionale pe care trebuie să le urmeze acest copil", spune la rândul lui Grigore Ionaşcu, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenta Educaţionala Galaţi. 

Părinţii sunt greu de convins şi ameninţă că nu vor aduce copiii la cursuri de teama unor noi agresiuni. Ei au solicitat şi sprijinul Inspectoratului Şcolar Galaţi pentru soluţionarea rapidă a acestui caz.

În judeţul Galaţi sunt peste 400 de elevi cu afecţiuni psihice sau comportamentale minore care trebuie integraţi în învăţământul de masă. 80 dintre ei sunt înregistraţi în învăţământul primar, dar sunt asistaţi de personal de specialitate. Inspectoratul Şcolar admite că sunt mult prea puţini, mai ales că un copil cu nevoi speciale ar trebui asistat toată ziua, nu doar cât este la şcoală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: