Protecţia Consumatorilor spune că parinţii copilului mutilat de blender au folosit aparatul necorespunzător

Protecţia Consumatorilor spune că parinţii copilului mutilat de blender au folosit aparatul necorespunzător

Copilul s-a ales cu arsuri pe faţă şi corp Foto: Adrian Obreja

După o lună şi jumătate în care părinţii lui Alessandro Vlad Trandafir, copilul de un an şi patru luni care a suferit arsuri grave în urma exploziei unui blender aflat în garanţie, au încercat să afle un răspuns de la autorităţi, reprezentanţii Protecţiei Consumatorului Galaţi au dezvăluit primele rezultate ale anchetei.

Ştiri pe aceeaşi temă

CITEŞTE ŞI:

Galaţi: Niciun vinovat în cazul copilului mutilat de explozia unui blender aflat în garanţie

Un copil a fost mutilat după ce un blender i-a explodat în faţă

Conform acestor rezultate, cei vinovaţi pentru producerea accidentului, în urma căruia băiatul a rămas mutilat, sunt chiar părinţii, din cauza faptului că au folosit aparatul necorespunzător.

“Noi am solicitat celor de la Philips România o experiză tehnică din care a reieşit că blenderul a fost folosit în mod necorespunzător. A folosit un lichid fierbinte în râşniţă. Se pare că acesta este motivul exploziei blenderului. O să trimitem aparatul la un laborator netru pentru a ne confima dacă într-adevăr a fost sau nu o problemă de acest gen”, ne-a declarat Viorica Colgiu, directorul Protecţiei Consumatorului Galaţi.

Între timp, starea de sănătate a copilului s-a agravat, arsurile fiind mai grave decât păreau la prima vedere. După un drum făcut la un spital din Republica Moldova, părinţii au fost nevoiţi să plece cu Vlăduţ la Luxemburg pentru mai multe intervenţii chirurgicale.

Produsul este încă pe piaţă

Părinţii copilului ars au acţionat în instanţă firma producătoare, iar principal lor revendicare este scoaterea de piaţă a produsului şi recuperarea cheltuielilor făcute până acum cu spitalizările.

„OPC-ul nu a făcut nimic. Produsul se află încă pe piaţă. Am dat în judecată firma producătoare pentru a fi retras din comerţ. Suntem hotărâţi să mergem până la capăt. Aşteptăm următorul termen să vedem ce se mai întâmplă”, adaugă Mihai Trandafir.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările