Proiect artistic inedit, inspirat de un film al marelui regizor Ingmar Bergman, vernisat miercuri la Galaţi

Proiect artistic inedit, inspirat de un film al marelui regizor Ingmar Bergman, vernisat miercuri la Galaţi

Evenimentul este găzduit de Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi FOTO Arhiva Adevărul

La deschiderea expoziţiei „A şaptea pecete” publicul are intrarea liberă şi are ocazia să-i cunoască pe artiştii care au contribuit la realizarea lucrărilor artistice „spectaculoase şi contrariante”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi vă invit miercuri, 8 mai, de la ora 19,00, la ,,A şaptea pecete", un „performance” inspirat de filmul cu acelaşi nume al lui Ingmar Bergman. Expoziţia care reuneşte mai multe maniere artistice este realizată de Iuliana Şerbencu, Horaţiu Cristea şi Gheorghe Miron.

„În cadrul manifestărilor numite generic arte ale acţiunii, alături de formele artistice neconvenţionale (happening, live art, performance de costum, real time work) costumul a devenit semn plastic în spectacol şi are rolul de a caracteriza personajele. Costumul este o modalitate de exprimare artistică la îndemână, dar cu o mare capacitate de a sintetiza şi transmite mesajul propus. A 7-a pecete prezintă tipologii umane clare şi înveşmântarea acestor personaje în ţinute care, cu ajutorul elementelor de limbaj plastic, construiesc personalităţi coerente, ce au puterea de a aduce în faţă frânturi ale unor realităţi antagonice”, spune despre eveniment artistul vizual Iuliana Şerbencu.

„Pe Bergman l-am redescoperit anul trecut la Cluj, la sărbătorirea a 100 de ani de la naştere. Era prezent pe afişul şi spotul de la TIFF 17 şi în câteva săli din Muzeul de Artă. Aşa m-am ,,impregnat’’ de Bergman şi aşa s-a născut ideea proiectului fotografic A şaptea pecete”, completează artistul fotograf Horaţiu Cristea.

„O, Doamne, ai milă de noi, pentru că suntem neînsemnaţi, înfricoşaţi şi neştiutori! Doamne,Tu care exişti undeva,Tu care trebuie să fii undeva... Ai milă de noi! Aceasta este rugăciunea cu care am pornit la drum. Ziua Judecăţii se apropie. Îngerii coboară, iar mormintele se deschid. Va fi o mare grozavie...” , prezintă expoziţia artistul plastic Gheorghe Miron, care este curatorul acesteia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: