Programul complet al evenimentelor care vor avea loc la Galaţi de Ziua Naţională a României

Programul complet al evenimentelor care vor avea loc la Galaţi de Ziua Naţională a României

Defilarea cu torţe a fost mereu unul dintre cele mai apreciate momente FOTO Arhivă Adevărul

Evenimentele oficiale, organizate de Prefectura şi Garnizoana Galaţi, vor fi completate cu o serie de spectacole de teatru şi concerte folclorice puse la dispoziţia gălăţenilor de Primăria municipiului şi de instituţiile culturale subordonate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziua Naţională a României va fi marcată la Galaţi, pe 1 decembrie, cu o serie de evenimente foarte interesante.

Dacă este să ne referim la partea oficială, solemnă, se cuvine să precizăm că Instituţia Prefectului – judeţul Galaţi şi Garnizoana Galaţi, cu sprijinul Primăriei municipiului Galaţi şi al Consiliului Judeţean Galaţi, organizează, ca în fiecare an, mai multe ceremoniile speciale.

Astfel, în intervalul 11.30-12.00, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi (strada Domnească) va avea loc o slujbă religioasă specială (Te Deum), iar de la 12,30 la 13,00 esplanada de la Mausoleul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea” va găzdui un ceremonial militar şi religios, cu următorul desfăşurător:

12.30-12.35 - Întâmpinarea oficialităţilor şi intonarea imnului de stat                          

12.35-12.45 - Serviciu religios

12.45-13.00 - Depunere de coroane de flori

Evenimentele oficiale se mută apoi pe esplanada de la Potcoava de Aur (bulevardul Brăilei), unde se va desfăşura un ceremonial şi o paradă militară, programul fiind următorul:

13.30 - 13.35 - Întâmpinarea oficialităţilor şi intonarea imnului de stat al României

13.35 - 13.40 - Alocuţiuni

13.40 - 14.00 - Moment artistic

14.00 - 14.30 - Parada militară

Seara, evenimentele se mută într-o zonă de un spectacular foarte apreciat de public: o defilare cu torţe a militarilor din cadrul Garnizoanei Galaţi, pe traseul Parcul Cloşca -  Str. Brăilei – Monument Regiment 11 Siret. Ceremonialul are loc în intervalul 17.30 – 18.00.

În paralele cu aceste momente oficiale, în oraş au loc şi o serie de evenimente artistice. Astfel, pe Faleza Superioară a Dunării (tronsonul cuprins între strada Prelungirea Traian şi strada Al. Cernat), vor concerta, de la ora 18,00, Surorile Osoianu din Basarabia. Seara folclorică va fi continuată, de la 18,30, de Classic Band. Ansamblul "Crenguţă de Iederă" va fi pe scenă de la 19,30.

De la 20,30, pe scenă va urca foarte cunoscuta interpretă de folclor moldovenesc Viorica Macovei, apoi, de la 21,50, va cânta Valentin Sanfira. Gazda serii va fi MC Alexandra Panaete, iar accesul publicului este liber.

Un eveniment artistic impresionat va fi găzduit şi de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, unde de la ora 18,00 se desfăşoară impresionantul spectacol „Crai Nou”, o operetă de Ciprian Porumbescu cu o distribuţie de excepţie.

Şi Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi marchează într-un mod special Ziua Naţională a României. Pe 1 decembrie, de la ora 19,00, sala mare a teatrului va găzdui proiecţia filmului „La vatră”, produs de KINELINK la iniţiativa Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, cu sprijinul Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu”. Regia este semnată de Victor Mihăilescu.

Şi societatea civilă se implică în organizarea de evenimente dedicate Zilei Naţionale a României. Astfel, asociaţia „Galaţi, oraşul meu” va depune flori în memoria eroilor neamului la Monumentul Apărătorii Galaţiului la ora 9.30. „Cei care doresc să ni se alăture pentru păstrarea unui moment de reculegere sunt aşteptaţi la monument”, au precizat organizatorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările