Program gospodăresc inedit la Galaţi: locuitorii oraşului pot cere să ia în grijă câte o bucată de spaţiu verde

Program gospodăresc inedit la Galaţi: locuitorii oraşului pot cere să ia în grijă câte o bucată de spaţiu verde

FOTO Arhivă Adevărul

Deocamdată, trei asociaţii de proprietari au decis să intre în acest program de gospodărire inedit. Este vorba despre asociaţiile de proprietari nr. 302 şi nr. 315 (ambele din cartierul Micro 16) şi nr. 376, din cartierul Micro 17. Acestea vor gestiona în total peste 13.000 mp de spaţii verzi, materialele necesare urmând să fie asigurate gratuit de către municipalitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Galaţi ia anunţat că trei asociaţii de proprietari au intrat deja în programul demarat de municipalitate prin care cetăţenilor li se oferă posibilitatea să amenajeze şi să întreţină spaţii verzi din oraş. Acestea sunt asociaţiile de proprietari nr. 302 şi nr. 315 din cartierul Micro 16 şi asociaţia de proprietari nr. 376 din cartierul Micro 17.

„Mă bucură faptul că asociaţiile de proprietari au răspuns pozitiv demersului nostru, care are o importantă componentă civică. Între Primărie şi cetăţeni trebuie să existe parteneriat, dialog şi deschidere pentru evoluţia proiectelor comunităţii. Le oferim gălăţenilor posibilitatea de a contribui activ la amenajarea şi înfrumuseţarea spaţiilor verzi din oraş: parcuri, grădini sau scuaruri”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

„Iniţiativa noastră este bine primită atât de cetăţeni, cât şi de persoane juridice, care şi-au manifestat interesul de a încheia astfel de parteneriate cu Primăria. Aşteptăm cât mai multe asociaţii de proprietari, ONG-uri şi companii să se implice, alături de noi, pentru înfrumuseţarea oraşului”, a adăugat edilul.

Asociaţia nr. 302 a solicitat încheierea unei convenţii cu municipalitatea pentru amenajarea şi întreţinerea unei suprafeţe de 5.605 de metri pătraţi, solicitând totodată gard viu şi gazon, iar Asociaţia nr. 315 doreşte întreţinerea unei suprafeţe de 2.327 de metri pătraţi şi a cerut ca municipalitatea să o sprijine cu punerea la dispoziţie de gard bordurat şi gard viu. Asociaţia nr. 376 a solicitat să se ocupe de întreţinerea unei suprafeţe de 5.228 de metri pătraţi, având nevoie de gard bordurat şi gard viu.

Vă reamintim că, la iniţiativa primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, Consiliul Local a aprobat programul de conservare şi înfrumuseţare a spaţiilor verzi din municipiu, prin implicarea persoanelor fizice şi juridice, a asociaţiilor de proprietari, ONG-urilor şi instituţiilor publice. Astfel, cei interesaţi au posibilitatea să se implice în mod activ pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiul Galaţi, oferite de Primărie cu titlu gratuit.

Necesitatea implicării voluntare a cetăţenilor municipiului Galaţi este determinată de dorinţa de îmbunătăţire a aspectului urbanistic al spaţiilor verzi şi are ca scop responsabilizarea civică şi implicarea activă în întreţinerea spaţiilor plantate, pentru ridicarea standardului de curăţenie şi confort în toate zonele municipiului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările