Program eficientizat la Evidenţa Populaţiei din Galaţi

Program eficientizat la Evidenţa Populaţiei din Galaţi

Numărul cerirlor procesate va creşte simţitor. Foto: Adevărul

Introducerea acestui program permanent înseamnă 10 ore în plus de lucru cu publicul pe săptămână. Se estimează că, odată implementat acest program extins de lucru, în fiecare săptămână vor fi procesate în plus peste 500 de cereri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a dispus astăzi noi măsuri pentru eficientizarea programului de lucru cu publicul la Evidenţa Populaţiei.

„Este datoria noastră să reorganizăm activitatea de la Serviciul de Evidenţă a Persoanei, astfel încât să putem răspunde cât mai multor solicitări venite din partea cetăţenilor. Am început cu schimbarea conducerii acestei formaţiuni, vom continua cu flexibilizarea programului de lucru cu publicul, astfel încât, în cel mai scurt timp cu putinţă, să eliminăm cozile de la ghişee. Pe termen mediu, ne dorim să găsim o soluţie locativă optimă pentru acest serviciu, poate şi pentru celelalte servicii care lucrează cu documente ce vizează evidenţa persoanei, cum ar fi permisele sau paşapoartele. Spaţiul în care aceste servicii publice comunitare îşi desfăşoară activitatea în prezent nu este unul propice, nici pentru cetăţeni, nici pentru lucrătorii din sistem, motiv pentru care viteza de reacţie a administraţiei la solicitările oamenilor este întârziată”, a declarat primarul Marius Stan.

Începând de astăzi, ghişeele de lucru cu publicul ale Serviciului Public de Evidenţă a Persoanei Galaţi vor fi deschise după un nou program. Astfel, luni, marţi, joi şi vineri, între 8.30 – 16.30 se primesc documente, iar între 8.30 – 16.30 se eliberează documente. Miercuri, între 10.30 – 18.30 se primesc documentele, iar între 8.30 – 18.30 se eliberează documente.

Introducerea acestui program permanent înseamnă 10 ore în plus de lucru cu publicul pe săptămână. Se estimează că, odată implementat acest program extins de lucru, în fiecare săptămână vor fi procesate în plus peste 500 de cereri.

„Odată implementat acest program de lucru cu public, practic se vor primi toate solicitările care vin într-o zi. De aceea, îi îndemn pe oamenii care au treabă la Serviciul de Evidenţă a Persoanei să nu se mai aşeze la cozi cu noaptea în cap. Nici un lucrător de la ghişee nu va pleca acasă până nu primeşte şi ultima solicitare venită de la cetăţeni în timpul programului de lucru. Dacă la finalul programului, în faţa ghişeului sunt 20 de persoane, spre exemplu, toate vor fi servite”, a mai precizat primarul Marius Stan.

Pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi va avea program special de lucru cu publicul. Astfel, vineri şi sâmbătă, 14 şi 15 noiembrie 2014, este program de primiri şi eliberări documente între orele 8.30 şi 16.20, iar duminică, pe 16 noiembrie 2014, programul de primiri şi eliberări documente este între orele 8.00 şi 21.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările