Procesul patroanei unei agenţii de turism care a înşelat zeci de clienţi cu sejururi inventate va fi rejudecat

Procesul patroanei unei agenţii de turism care a înşelat zeci de clienţi cu sejururi inventate va fi rejudecat

Zeci de gălăţeni au plătit bani grei pentru vacanţe în care nu au mai ajuns Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi a decis să repună pe rol dosarul Danielei Vasiliu, administrator al agenţiilor de turism Sigura Traveling şi Pro Vacances, care fusese condamnată în primă instanţă la închisoare cu suspendare pentru înşelăciune în formă continuată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii au decis pe 9 februarie să rejudece procesul Danielei Vasiliu, administrator al agenţiilor de turism Sigura Traveling şi Pro Vacances,  după ce au ajuns la concluzia că trebuie lămurite anumite aspecte de fapt şi de drept în acest caz înainte de pronunţarea verdictului definitiv. Daniela Vasiliu îşi făcuse un obicei din a lua sume importante de bani, de ordinul miilor de euro, de la zeci de persoane, cu promisiunea achiziţionării de bilete de avion către diverse destinaţii şi excursii, ce s-au dovedit fictive.

Plângerile au început să curgă la Poliţie, Parchet şi Protecţia Consumatorilor, iar Daniela Vasiliu a abandonat prima agenţie de turism deschisă, Sigura Traveling, deschizând o altă agenţie, Pro Vacances, unde şi-a reluat imediat vechiul obicei: înşelăciunea.

Când era confruntată de păgubiţi, femeia le spunea că are un copil de crescut şi să nu o mai deranjeze, pentru că nu mai au nicio şansă să-şi primească banii înapoi. După mai bine de un an de anchetă, în care oamenii au încercat pe toate căile să-şi recupereze miile de euro pe care le-au plătit pentru bilete şi sejururi inventate, administratorul agenţiilor de turism amintite a fost trimis în judecată pentru înşelăciune în formă continuată. Î

n urma unui proces maraton, de doar patru luni, Judecătoria Galaţi a condamnat-o la 2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare şi a obligat-o să plătească contravaloarea biletelor şi vacanţelor pentru care a încasat peste 100.000 de lei la un număr de 29 de persoane. 

Daniela Vasilliu le-a restituit banii la doar două persoane până la pronunţarea sentinţei, iar alţi trei păgubiţi nu s-au mai constituit părţi civile în procesul penal. Judecătorii au pus sechestru pe un apartament deţinut de administratorul agenţiilor de turism amintite pentru ca oamenii să îşi poată recupera banii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: