Prins de poliţişti în timp ce făcea grătar pe scuarul dintre benzile unei străzi. Mai mulţi scandalagii şi beţivi, amendaţi

Prins de poliţişti în timp ce făcea grătar pe scuarul dintre benzile unei străzi. Mai mulţi scandalagii şi beţivi, amendaţi

FOTO Arhivă Adevărul

Poliţiştii locali atrag atenţia că legile în vigoare interzic cerşetoria, spălatul maşinii în spaţii publice, dar şi comportamentul indecent în public, fapte ce pot atrage amenzi consistente din partea oamenilor legii.

Săptămâna trecută, poliţiştii locali din Galaţi au amendat câteva zeci de persoane care tulburau liniştea publică, îşi spălau maşinile pe spaţiul public sau se ocupau cu cerşetoria.

Atunci când vine vorba de zonele preferate ale huliganilor sau de locul de baştină al scandalagiilor, lucrurile nu-s deloc pe atât de simple pe cât s-ar putea crede. Interesant este tulburarea liniştii publice de către beţivi şi scandalagii nu mai este o „calitate urbană” a zonelor periferice sau a cartirelor sărace, ci s-a mutat, lejer, şi că zone care până nu demult erau considerat foarte liniştite.

Bunăoară, joia trecută, poliţiştii locali l-au sancţionat contravenţional cu amendă de 200 lei pe numitul Valentin R., în vârstă de 43 ani, din Galaţi, care a fost depistat în parcul ,,Spicul”, de pe strada Domneasca, în timp ce tulbura liniştea locatarilor prin strigăte şi larmă. O manieră asemănătoare de a se face remarcat a ales şi Adrian N, de 27 de ani, din Galaţi, care făcea scandal în zona „Trei Star”, motiv pentru care a primit 300 de lei amendă.

Uneori, scandalagii bat sute de kilometri pentru a face balamuc la Galaţi, Spre exemplu, în urmă cu două zile, poliţiştii locali i-au depistat în zona unui bloc de pe strada 1 Decembrie 1918, pe numiţii Radu V., de 49 ani, din Galaţi şi Laurenţiu A., de 41 ani, din oraş Comăneşti, judeţul Bacău, în timp ce tulburau liniştea locuitorilor din zonă prin strigăte şi larmă. Au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 200 lei fiecare.

Nici băcăuanul Marin C., de 48 de ani, din comuna Cleja, nu s-a lăsat mai prejos. El a fost depistat beat mort pe strada Laminoriştilor, după ce a mai multe persoane au reclamat că individul face scandal şi este foarte agitat. Pentru că, stimulat de alcool, a proferat cuvinte şi expresii jignitoare la adresa poliţiştilor locali,amenda în ceea ce-l priveşte a fost de 800 de lei.

Grătar pe scuar şi maşini spălate în parcare

Acţiunile politiştilor au vizat şi persoanele care şi-au făcut un obicei din a confunda parcarea cu spălătoria auto, poluând în mod grosolan mediul. În ultima săptămână, patru persoane au fost sancţionate pentru astfel de abateri, ultima amendă, de 100 de lei, fiind aplicată sâmbătă Silviu S., din Galaţi.

Nu la fel de ieftin au scăpat cei care au fost găsiţi făcând grătar printre blocuri. În trei cazuri s-au dat amenzi de câte 200 de lei, iar în cazul lui Iulian S. sancţiunea a ajuns la 500 de lei deoarece gălăţeanul a pus de grătar pe un scuar dintre două benzi de circulaţie ale unei străzi. Mai mult decât atât, individul s-a luat şi la harţă cu oamenii legii.

Un caz aparte este al numitei Mihaela C, de 25 de ani, din Galaţi, care a fost descoperită că şi-a trimis copilul în vârstă de doar opt ani la cerşit. Femeia a fost amendată cu 200 de lei, iar cazul ei va fi semnalat Protecţiei Copilului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările