Primul deces de gripă din 2018 la Galaţi. Victima este o femeie de 60 de ani care suferea de mai multe afecţiuni cronice

Primul deces de gripă din 2018 la Galaţi. Victima este o femeie de 60 de ani care suferea de mai multe afecţiuni cronice

FOTO Arhivă Adevărul

Autorităţile sanitare au informat că femeia nu fusese vaccinată antigripal şi că avea organismul slăbit de afecţiunile cronice de care suferea. Este cel de-al 18-lea deces din cauza gripei înregistrat în România în sezonul rece 2017-2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile sanitare de la Galaţi au confirmat primul  deces provocat de virusul gripal în sezonul rece 2017-2018. Persoana decedată, vineri seară, este o femeie în vârstă de 60 de ani care era internată în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţe „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.

Femeia suferea de mai multe boli cronice, care i-au slăbit foarte mult imunitatea. În plus, ea nu fusese vaccinată antigripal. Conform Direcţiei de Sănătate Publică, victima era infectată cu un virus gripal de tip B.

Deocamdată, autorităţile medicale au decis să nu instituie carantina în spitalul judeţean şi nici în secţia unde s-a produs decesul. Totuşi, în toate spitalele din judeţ se aplică de câteva zile o serie de măsuri preventive: programul de vizite a fost scurtat, iar personalul medical a fost vaccinat contra gripei. 

În spitalele din România au fost confirmate în acest an peste 300 de cazuri de gripă, iar 18 persoane a decedat din cauza infecţiei virale. 

citeste totul despre: