Primul caz de gripă din 2020, confirmat la Galaţi. Pacientul este un copil de 8 ani

Primul caz de gripă din 2020, confirmat la Galaţi. Pacientul este un copil de 8 ani

FOTO Arhivă Adevărul

La nivel naţional, în iarna aceasta avem deja înregistrate 1.389 de cazuri de gripă. Faţă de aceeaşi perioadă a sezonului friguros trecut, numărul cazurilor de infecţii respiratorii este mai mic acum.

Autorităţile sanitare au anunţat că  fost confirmat la Galaţi primul caz de gripă din sezonul rece 2019/2020. După cum precizează Direcţia de Sănătate Publică pacientul infectat cu virusul gripal de tip B este un copil în vârstă de 8 ani.

Micuţul a fost internat în spital până a depăşit faza critică, iar apoi a fost externat. Starea copilul este acum bună.

La nivel naţional, în acest sezon, medicii au diagnosticat până săptâmâna trecută peste 81.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute, din care doar 19 grave.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în săptămâna 13 – 19 ianuarie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de peste 81.646, cu 30% mai puţine faţă de aceeaşi săptămână a sezonului precedent, dar cu peste 11% mai mare faţă de săptămâna anterioară.
 
Au fost raportate la nivel naţional 1.389 de cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele în perioada similară precedentă. De asemenea, au fost raportate 19 cazuri de infecţii respiratorii acute severe.
 
De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate trei decese confirmate cu virus gripal, în condiţiile în care, în perioada similară din sezonul trecut, muriseră 34 de oameni.
 
Până la data de 19 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.447.831 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii recomandă: vaccinarea; spălarea pe mâini cât mai des cu putinţă; evitarea contactului cu persoane bolnave; evitarea aglomeraţiilor sau mulţimilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: