Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat în judeţul Galaţi. Cine este victima

Primul caz de
infecţie cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat în judeţul
Galaţi. Cine este victima

Foto: arhivă Adevărul

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon. Boala se transmite prin înţepătura de ţânţar şi poate fi mortală în unele cazuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a confirmat primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest sezon. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 80 de ani, din judeţul Galaţi.

Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: