Primul aeroport internaţional de tip cargo din România, scos la licitaţie

Primul aeroport internaţional de tip cargo din România, scos la licitaţie

sursa: Arhiva

Autorităţile au anunţat că vineri, 24 iunie, au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru întocmirea expertizelor tehnice, inclusiv a studiului de fezabilitate, necesare pentru construirea unui aeroport internaţional în judeţul Galaţi, singurul de tip business din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform proiectului, aeroportul va fi construit la aproximativ 20 de kilometri de oraşele Galaţi şi Brăila, în comuna  Braniştea.

„Astăzi, 24 iunie, au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru întocmirea tuturor expertizelor tehnice, analizelor şi studiilor, inclusiv a studiului de fezabilitate, necesare pentru construirea unui aeroport internaţional la Galaţi”, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi.

Această investiţie va ajuta foarte mult la dezvoltarea întregii regiuni. Mai mult, de aeroport vor beneficia cei care locuiesc în zona Galaţi-Brăila, Vrancea şi în localităţile de frontieră din Republica Moldova. Aeroportul va avea dublă funcţiune, de călători şi de transport mărfuri (cargo). 
 
De asemenea, se doreşte construirea unei piste de 4.000 de metri, pe care să poată ateriza orice tip de aeronavă. 
 
„Ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Judeţean Galaţi lucrează împreună cu Consiliul Judeţean Brăila în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud”, a anunţat, pe Facebook, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
 
Totodată, conducerea Autorităţii de Aeronautică din România a anunţat la sfârşitul lunii mai că a avut discuţii cu reprezentanţii consiliilor judeţene din Galaţi şi Brăila şi va intra în parteneriat pentru construcţia unui aeroport regional. 
 
„Vom intra iar în parteneriat pentru construcţia unui aeroport Galaţi-Brăila", a declarat directorul general, Nicolae Stoica.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările