Primăvara se vede mai bine de la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi

Primăvara se vede mai bine de la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi

Artiştii vor întruchipa primăvara aşa cum ştiu ei mai bine. Foto: Adevărul

Asta pentru că aici va fi vernisată miercuri expoziţia de pictură „PRIMĂVERI...”, manifestare organizată în colaborare cu Asociaţia „MAGISTER XXI” a cadrelor didactice pensionare din Galaţi, în colaborare cu Fundaţia „ÎMPREUNĂ” Galaţi, Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi şi Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul expoziţiei vor putea fi văzute 32 de tablouri aparţinând mai multor artişti plastici şi cadre didactice din Galaţi, precum: Jana Andreescu, Gheorghe Andreescu, Ecaterina Balica, Cornelia Burlacu, Nicolae Cărbunaru, Nicolae Einhorn, Mihai Gheorghe-Coron, Aurel Manole, Liliana Jorica- Negoescu, Laura Popov şi Gheorghe Suciu. Fiecare artist vine în faţa publicului cu o abordare proprie a ceea ce înseamnă pentru el aceste „primăveri”.

Trebuie menţionat faptul că această acţiune face parte dintr-un proiect cultural-artistic de amploare derulat de Asociaţia „MAGISTER XXI” şi intitulat „Culorile sufletului”.

Vernisajul acţiunii va fi presărat cu numeroase momente artistice. Elevii de la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” Galaţi vor susţine un moment folcloric de tradiţii româneşti „Şezătoare... ca-n poveşti !”, iar Ansamblul „Estrada copiilor” de la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi va veni în faţa publicului cu muzică uşoară şi populară. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă şi o expoziţie handmade – „Mărţişoare de suflet” – realizată de copii de la Fundaţia „Împreună”. Toate lucrările realizate de micii artişti pot fi cumpărate, banii obţinuţi urmând a fi donaţi în scop caritabil.  De la manifestare nu vor lipsi momentele de lectură oferite de scriitoarele Cezarina Adamescu, Angela Baciu şi Angela Ribinciuc.

Expoziţia  de pictură „PRIMĂVERI...” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 23 martie 2014.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările