Primarul Marius Stan le promite gălăţenilor un stadion demn de Champions League

Primarul Marius Stan le promite gălăţenilor un stadion demn de Champions League

Stadionul "Dunărea" din oraşul Galaţi

Lucrările vor începe anul viitor. Sunt în derulare discuţii cu mai mulţi investitori care şi-au prezentat proiectele şi au exprimat întenţia de a participa la licitaţie. Modernizarea vizează şi peisajul urbanistic din jurul stadionului.

„Stadionul de la Galaţi va fi unul modern, cu 25.000 de locuri, cu zonă pietonală de jur împrejur şi dotări în la nivel de semifinale Champions League. Şi va fi! Întreaga zonă sin jurul stadionului va fi urbanizată", a declarat edilul.

Acesta afirmă că există şi o soluţie de finanţare a ambiţiosului proiect.

„Finanţarea va fi asigurată printr-un credit furnizor, bani pe care îi vom returna în timp. Estimăm că lucrarea va costa în jurul a 1000 de euro/scaunul, sigur în funcţie de calitatea finisajelor. Acum suntem în tratative cu potenţialii finanţatori care ne-au prezentat proiectele lor. Toate arată super dar trebuie să urmăm procedurile legale şi la anul ne vom apuca de treabă", a mai afirmat Marius Stan.

Deja a început demontarea şi depozitarea în loc sigur a celor 30.000 de scaune de pe stadionul Dunărea, montate în 2008.
„Ca să nu dispară când vor începe lucrările", a precizat primarul gălăţean.

Galatiul va fi al patrulea oraş al ţării, dupa Bucureşti, Cluj şi Ploieşti, care va detiune un stadion la cele mai înalte standarde impuse de UEFA.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: