Pentru ca ruşinea să fie completă, primarul Pucheanu se numără printre vinovaţii pentru alungarea comercianţilor basarabeni din pieţele gălăţene. De ce Brăila a putut semna Declaraţia de Unire cu Basarabia, de la Consiliul judeţean Galaţi a putut emite o astfel de hotă
 

SEMNĂTURILE PENTRU BASARABIA NU REPREZINTĂ ADUNĂRI PUBLICE

Din 25 aprilie aşteaptă unioniştii din Galaţi autorizaţie de la primărie, pe modelul obţinut în multe alte oraşe precum Botoşani, Iaşi sau Cluj. NU: Pucheanu refuză iar hârtia o emite în bătaie de joc, în termenul maxim prevăzut de lege, de 30 de zile:

rusine primarul pucheanu ionut pucheanu psd

Încă puţin şi campania de semnături ia sfârşit, dar uniioniştii gălăţeni ori nu se implică în campania naţională ori riscă amenzi din partea lui Pucheanu. Disperaţi, tinerii basarabeni au pornit prin cămine, singurul loc unde nu trebuie "să se autorizeze" de la nimeni:

O ULTIMĂ ÎNCERCARE

Reprezentanţii Acţiunii 2012 au depus astăzi o nouă cerere de autorizare a corturilor de strângere de semnături pentru Unirea cu Basarabia. Strângerea semnăturilor va avea loc de joi până duminică în Galaţi, asta numai dacă Pucheanu va considera de cuviinţă să dea, de data aceasta, autorizaţie unioniştilor.

Opinia autorului, George Simion: La Galaţi o mafie transpartinică stăpâneşte oraşul. Pucheanu nu este lăsat să dea Declaraţia de Unire şi nicio altă hârtie în acest sens, nici măcar o banală autorizaţie, pentru că bani negri din Transnistria vin în Uniunea Europeană la Galaţi, prin combinat. Nu contează PSD, PNL, USR sau orice altă entitate politică: nu vor să sprijine eforturile unioniste pentru că, fără graniţă la Prut, afacerile lor ar avea de suferit. A se vedea şi declaraţiile şi comportamentul parlamentarilor din Galaţi!