GALERIE FOTO Primăria municipiului Galaţi intenţionează să preia în administrare Spitalul CFR

GALERIE FOTO Primăria municipiului Galaţi intenţionează
să preia în administrare Spitalul CFR

Spitalul CFR din Galaţi Foto: Marius Mototolea

Prin mutarea Maternităţii „Buna Vestire” şi înfiinţarea de noi secţii la Spitalul CFR, care urmează să iasă de sub tutela Ministerului Transporturilor, edilul Marius Stan speră să poată reînfiinţa un spital municipal la Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Transporturilor a decis, la începutul acestui an, să renunţe la reţeaua de spitale proprii, pe care nu le mai poate finanţa şi să le transfere în subordinea Ministerului Sănătăţii. Cum însă majoritatea spitalelor CFR, în număr de 13, sunt unitaţi mici, cu puţine secţii, există temeri întemeiate că acestea ar putea fi desfiinţate.

Spitalul CFR de la Galaţi a fost modernizat, inclusiv ambulatorul de specialitate al acestuia, iar cabinetele şi secţiile au fost dotate cu aparatură medicală, motiv pentru care, primarul Marius Stan s-a gândit că această unitate medicală ar fi ideală pentru a deveni Spital Municipal.

„Am discutat propunerea mea cu domnul ministru Fenechiu şi am primit promisiunea că o va lua în considerare în contextul în care Ministerul Transporturilor are în vedere renunţarea la reţeaua proprie de spitale. De altfel, în urma desfiinţării Casei de asigurări de sănătate a transporturilor, practic ministerul nici nu mai poate asigura funcţionarea acestor spitale. Vrem să preluâm Spitalul CFR pentru că, deşi suntem unul dintre marile oraşe ale ţării, nu avem un Spital Municipal”, ne-a adeclarat Marius Stan.

Edilul are în vedere mutarea, la viitorul Spital Municipal din Valea Oraşului, a Maternităţii „Buna Vestire”, al cărei sediu a fost retrocedat şi, din acest motiv, Primăria plăteşte proprietarului o chirie lunară de 60.000 de lei.

„Ne gândim să mutăm Maternitatea Municipală, care trebuie păstrată, ca alternativă la cea de la Spitalul Judeţean, în situaţii nedorite şi, de asemenea, urmează să vedem ce alte secţii mai trebuie înfiinţate la actualul spital CFR pentru a putea îndeplini crietriile de acreditare ca spital municipal. Ne dorim şi sper să reuşim”, a mai afirmat primarul.    

 

Spitalul CFR dispune de un electroencefalograf de ultimă generaţie Foto: Marius Mototolea

Imagini din aceeasi galerie
  • Spitalul CFR dispune de un electroencefalograf de ultimă generaţie Foto: Marius Mototolea
  • Spitalul oferă condiţii similare unităţilor private
  • Mamograful de la Spitalul CFR este unul dintre cele mai performante din Galaţi Foto: Marius Mototolea
  • Aparatură modernă la Spitalul CFR
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările