Primăria Galaţi organizează o campanie de colectare de ajutoare pentru sinistraţii inundaţiilor din Moldova

Primăria Galaţi organizează o campanie de colectare de ajutoare pentru sinistraţii inundaţiilor din Moldova

FOTO Arhiva Adevărul

Cele mai afectate de furia apelor au fost judeţele Neamţ, Bacău, Suceava, Botoşani şi Vrancea. Organizatorii colectei au anunţat că vor primi doar alimente neperisabile, apă îmbuteliată, obiecte de cazarmanent (pături, saltele, perne, lenjerii de pat) curate şi în bună stare, precum şi paturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiul Galaţi a anunţat pe 3 iulie 2018 că demarează o campanie de voluntariat privind colectarea de ajutoare (alimente neperisabile, apă îmbuteliată, obiecte de cazarmament şi paturi) pentru sinistraţii inundaţiilor din regiunea Moldovei.

Acţiunea se va desfăşura zilnic între orele 9,00 – 19,00, în perioada 5-12 iulie 2018 – 12.07.2018, cu posibilitatea de prelungire cu încă o săptămână dacă se va considera ca fiind oportun. Colectarea donaţiilor se va face în trei puncte din oraş: zona Casa de Cultură a Sindicatelor, Sala Sporturilor şi Micro 40.

Campania va fi coordonată de Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Galaţi, cu următoarele date de contact: tel: 0236/307 729, 0236/307 741; email:cdssgalati@gmail.com, spas.galati.2014@gmail.com. 

Autorităţile vă recomandă să vă interesaţi în prealabil dacă produsele pe care vreţi să le donaţi sunt acceptabile. Ca principiu, alimentele donate trebuie să fie doar din categoria neperisabilelor şi să fie în ambalajul original (cu excepţia cantităţilor mari de cereale, care se pot livra însăcuite). De asemenea, bunurile de cazarmament trebuie să fie de preferinţă noi, sau măcar curate şi într-o stare foarte bună.

Vă reamintim că în ultimele zile mai multe judeţe din Moldova, printre care Neamţ, Bacău, Vrancea, Suceava şi Botoşani, au fost lovite de inundaţii care au produs pagube importante şi pierderi de vieţi omeneşti. Pagubele totale sunt estimate provizoriu la peste 12 milioane de euro (doar în judeţele menţionate), peste 2.000 de persoane având locuinţele avariate sau distruse de şuvoaie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările