Primăria dă gălăţenilor vestea cea mare: au început probele tehnice pentru furnizarea de apă caldă la Galaţi

Primăria dă gălăţenilor vestea cea mare: au început probele tehnice pentru furnizarea de apă caldă la Galaţi

Vine apa calda, dar nu se stie cand. Foto: C.C.

Gălăţenii se spală de mai bine de două luni la lighean, după ce sistemul public de termoficare a dat faliment. Din păcate, municipalitatea nu poate să dea un termen exact la care apa caldă va reveni la robinete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au început probele tehnice la sistemul de distribuţie a apei calde în municipiul Galaţi. Procedurile sunt obligatorii înainte de reluare furnizării acestui serviciu public, însă Primăria nu poate preciza cât vor dura probele şi când va curge apa caldă la robinetele gălăţenilor.

„Aşa cum am mai spus, facem paşi importanţi pentru a putea relua furnizarea apei calde. Noi lucrăm zilnic, oră de oră, pentru a rezolva această problemă. Sunt proceduri legale ce trebuie îndeplinite, trebuie să avem grijă mare pentru că repornirea sistemului presupune şi implicarea banului public, dar facem tot ceea ce este legal şi omeneşte posibil pentru a relua cât mai repede cu putinţă furnizarea apei calde către populaţie”. A declarat primarul Marius Stan, care a făcut din nou apel la populaţie să-şi plătească facturile la întreţinere.

„Avem, nevoie de sprijinul populaţiei pentru a duce la bun sfârşit procedurile. Fac apel la abonaţi, la asociaţiile de proprietari şi la consumatorii de la case, să dea tot concursul angajaţilor Calorgal pentru a putea perfecta cât mai repede contractele de furnizare. În lipsa acestor contracte, nu putem relua furnizarea apei calde. De aceea, fac apel la toată lumea să se grăbească să încheie contractele de furnizare”, a mai spus primarul municipiului Galaţi.

Acesta a mai adăugat că urmăreşte zilnic ritmul cu care se încheie noile contracte de furnizare a serviciilor de termoficare şi a precizat că este nevoie ca şi angajaţii Calorgal să accelereze procedurile, pentru ca populaţia să poată beneficia cât mai repede de apă caldă.

Ce însemnă „cât mai repede” urmează să aflăm, probabil, la următoarea conferinţă de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările