Primăria ne asigură că poate elibera acte de identitate în maxim 48 de ore de la depunerea documentelor

Primăria ne asigură că poate elibera acte de identitate în maxim 48 de ore de la depunerea documentelor

Un act de identitate ar putea fi gata chiar şi în 48 de ore. Foto: Adevărul

Primăria municipiului Galaţi aduce la cunoştinţa cetăţenilor că s-a redus considerabil timpul de aşteptare pentru eliberarea cărţii de identitate. Începând de astăzi, 12 ianuarie 2015,  actele de identitate se eliberează în cel mult 48 de ore de la data depunerii tuturor documentelor prevăzute de lege

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aşa cum le-am promis gălăţenilor, am reorganizat activitatea Serviciului de Evidenţă a Persoanei, aşa încât aceasta să fie mai eficientă, iar timpul de răspuns la solicitările cetăţenilor să fie cât mai mic cu putinţă. Odată cu modernizarea aplicaţiilor informatice, dar şi prin schimbarea managementului serviciului, prin organizarea mai bună a activităţii din ghişeele de lucru cu publicul şi prin extinderea programului zilnic, s-a reuşit reducerea timpului de răspuns de la 20-30 de zile, cât era până acum, la 2 zile lucrătoare, cel mult. Mai clar, dacă o persoană depune actele pentru eliberarea cărţii de identitate şi dosarul este complet, în maximum 48 de ore, primeşte noul document de identitate. Având în vedere acest lucru, avem rugămintea la cetăţenii care au nevoie de un nou act de identitate să nu se mai aşeze la cozi cu noaptea în cap. Programul este flexibil şi adaptat cerinţelor cetăţenilor. În plus, nu pleacă nimeni de la ghişee până nu este servit şi ultimul solicitant”, a declarat primarul Marius Stan.

Pentru a răspunde cât mai multor solicitări, ghişeele de lucru cu publicul sunt deschise luni, marţi şi joi, între orele 8.30 şi 16.30 pentru primirea şi eliberarea documentelor. Miercuri, la Evidenţa Populaţiei Galaţi se lucrează între orele 10.30 şi 18.30 pentru primirea documentelor şi între orele 8.30 şi 18.30 pentru eliberarea actelor. Vineri este program cu publicul între orele 8.30 şi 12.00 pentru primirea documentelor şi  între orele 8.30 şi 16.30 pentru eliberarea actelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările