Premierul Ludovic Orban este aşteptat miercuri în judeţele Galaţi şi Brăila. Care este scopul vizitei oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Arhivă Adevărul
Ludovic Orban FOTO Arhivă Adevărul

Alături de primul-ministru, în delegaţie vor fi Virgil Popescu (ministrul Economiei) şi Lucian Bode (ministrul Transporturilor). Printre altele, oficialii vor vizita combinatul siderurgic de la Galaţi şi şantierul naval de la Brăila.

Premierul Ludovic Orban va ajunge miercuri, 10 iunie 2020, în judeţele Brăila şi Galaţi. Din delegaţia oficială vor face parte, printre alţii, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Transporturilor,  Lucian Bode. 

Potrivit unei informări transmise de Guvern, prim-ministrul va vizita Şantierul Naval Brăila, şantierul de construcţie al podului peste Dunăre şi Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi. Aşadar, vizita se centrează cumva pe podul peste Dunăre, având în vedere că cele două firme amintite sunt implicate major în realizarea subansamblelor acestuia.

De asemenea, premierul Orban va participa la Galaţi la ceremonia de semnare a Memorandumului  de colaborare între Liberty S.A. Galati si Romgaz S.A.

Vă reamintim că patronul combinatului siderurgic de la Galaţi s-a întâlnit cu oficialii români în urmă cu câteva zile pentru a solicita sprijin în vederea continuării activităţii de care depind câteva zeci de mii de locuri de muncă din România. 

La scurt timp. Guvernul a acordat o serie de facilităţi marilor consumatori de energie electrică (printre care şi combinatul gălăţean), iar memorandumul cu Romgaz (companie la care statul român deţin 70% din acţiuni) este, practic, o continuare a demersurilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite