Premierul Cioloş, invitat la Galaţi pentru o analiză privind starea dezastruoasă a infrastructurii din regiune

Premierul Cioloş, invitat la Galaţi pentru o analiză privind starea dezastruoasă a infrastructurii din regiune

Dacian Cioloş. FOTO Adevărul

Invitaţia a fost lansată de Marius Stan, primarul municipiului Galaţi, cu ocazia Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), reuniune care a avut loc la Bucureşti.

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a participat la începutul acestei săptămîni la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), reuniune care a avut loc la Bucureşti şi la care au participat şi premierul Dacian Cioloş, vicepremierul Vasile Dîncu şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

În cadrul lucrărilor Adunării Generale a AMR, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a adus în atenţia reprezentanţilor Guvernului necesitatea modificării unor acte normative privind administraţia publică (Legea 215/2001) şi guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice (OUG 109/2011).

Totodată, primarul Marius Stan i-a invitat la Galaţi pe prim-ministrul Dacian Cioloş şi pe vicepremierul Vasile Dîncu, pentru a le prezenta cele mai importante obiective ale strategiei locale de dezvoltare.

„Am profitat de faptul că premierul Dacian Cioloş a vorbit despre importanţa strategiilor de dezvoltare locală ale căror obiective principale ar trebui să completeze strategia naţională. Viziunea prim-ministrului Cioloş poate salva de la izolare multe zone din România, în special estul ţării, zone care au fost uitate de guvernele anterioare, atunci când s-au făcut investiţii în infrastructură”, a declarat primarul Marius Stan.. 

Noi vrem să îi prezentăm premierului proiectele noastre majore – subtraversarea Dunării, terminalul portuar multimodal şi aeroportul pentru avioane de marfă. Sunt proiecte de anvergură, pentru care avem nevoie de susţinerea financiară a Guvernului României sau de finanţare europeană. Sunt proiecte care vor salva Galaţiul de la izolare şi îl vor repune pe harta României şi a Europei. Cu riscul de a repeta la nesfârşit, mai spun încă o dată că Galaţiul va deveni o nouă Vale a Jiului, dacă nu se fac investiţii majore în infrastructură”, a adăugat Stan.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: