Premieră la Teatrul „Şapte” la Galaţi: comedia „Un dulap numit dorinţă”

Premieră la Teatrul „Şapte” la Galaţi: comedia „Un dulap numit dorinţă”

Imagine de pe afişul spectacolului „Un dulap numit dorinţă” FOTO Teatrul Şapte

Spectacolul are loc joi, 16 ianuarie, de la ora 19,00, pe scena sălii mari a Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi. Regia este semnată de Dan Mirea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teatrul Muzical „Şapte” Galaţi prezintă, joi,16 ianuarie 2020, de la ora 19,00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, premiera comediei bulevardiere „Un dulap numit dorinţă”, în regia lui Dan Mirea

Spectacolul este o adaptare după piesa celebră în toată lumea „My Husband's Wild Desires Almost Drove Me Mad”, scrisă de americanul John Tobias. Problemele delicate ale unei căsnicii moderne nu pot fi rezolvate decât la un psihoterapeut specializat, context care creează o cascadă de tablouri extrem de comice pentru cei cinci protagonişti. Pe scenă vor urca Isabela Oancea, Vlad Ajder, Mihai Păun, Luminiţa Vologa şi Gianina Sion.

Regizorul Dan Mirea - al treilea spectacol montat în Galaţi

Regizorul Dan Mirea se află la a treia colaborare cu trupele gălăţene de teatru, fiind apreciat de public pentru spectacolele de succes „Soacra cu trei nurori” şi „Chiriţa în provincie”, montate în stagiunea curentă la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” şi, respectiv, Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”. Legăturile sale cu Galaţiul nu se opresc aici. Dan Mirea semnează şi regia spectacolului „Fetiţa cu brichetă” (jucat în ţară şi peste graniţe), după scenariul jurnalistului şi scriitorului Victor Cilincă.

Actor, regizor şi compozitor de muzică originală pentru teatru, Dan MIREA are, de altfel, numeroase colaborări în întreaga ţară. De-a lungul timpului, a montat piese în mai bine de 10 teatre din România, spectacolele sale atingând o paletă artistică diversă, de la drame şi tragicomedii până la comedii şi spectacole pentru copii.

Viitorul aparţine teatrului independent

„Ca regizor, mă feresc să iau un text care are umor doar din scriitură. Îmi place să descopăr împreună cu echipa cu care lucrez umorul dincolo de text, să creez situaţii scenice cu haz, dându-le importanţă elementelor mai puţin importante din text. Şi, atunci, mizez foarte mult şi pe implicarea actorului. E şi o mare provocare, dar şi o mare bucurie, mai ales că, după ce teatrele din Galaţi au deschis anul cu cele două spectacole ale mele, acum, pe 16 ianuarie avem şi premiera („Un dulap numit dorinţă” la Teatrul „Şapte”, n.n.). Pentru mine e o foarte mare onoare să văd că publicul gălăţean m-a adoptat - ca să spun aşa. Şi asta pentru că nu e importantă doar invitaţia la colaborare a directorilor de teatru. Dacă ai şi girul publicului, jumătate din pariu e câştigat”, a declarat regizorul.

Legat de colaborarea cu Teatrul „Şapte”, singura companie independentă de teatru din Galaţi, regizorul a mărturisit că „provocarea aceasta cu companiile independente e una foarte mare şi pentru mine. Eu am însă un principiu pe care îl susţin cu vehemenţă: eu cred că viitorul teatrului, nu doar al teatrului românesc, ci de pe tot mapamondul, este această formă de teatru.”

O oră şi jumătate de râs cinstit

Isabela Oancea, actor, regizor şi manager al Teatrului Muzical „Şapte” Galaţi salută deschiderea regizorilor de calibru spre companiile independente de teatru: „Câştigul este, bineînţeles, al publicul gălăţean, care se poate bucura atât de curând de un nou spectacol aflat sub direcţia fabuloasă a maestrului Mirea, cu o capacitate inepuizabilă de a crea umor din orice situaţie. Cu o distribuţie de zile mari, cu un subiect generos şi cu o amprentă regizorală consacrată, vă garantăm o oră şi jumătate de râs pe cinste, la un spectacol după o piesă care nu s-a mai montat până acum în Galaţi.”

Biletele la comedia „Un dulap numit dorinţă” costă 30 de lei şi s-au pus în vânzare atât la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor, cât şi online, pe site-ul https://eventbook.ro/theater/bilete-un-dulap-numit-dorinta.

Teatrul Muzical „Şapte” Galaţi este singura companie privată de teatru din oraş, formată exclusiv din profesionişti cu experienţă în domeniu (actori, regizori, coregrafi, balerini). Cu aproape 10 ani de activitate şi cu un repertoriu bogat şi divers, prezentat pe scene din Galaţi şi din ţară, compania are ca misiune crearea unei alternative culturale de calitate pentru iubitorii de teatru de toate vârstele, deschizând, în 2019, pentru un public de nişă şi o sală privată de spectacole – Teatrul din Buzunar Galaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările