Premieră în România: o instanţă obligă un spital la despăgubiri pentru un copil muşcat de maidanezi în incinta instituţiei

Premieră în România:
o instanţă obligă un spital la despăgubiri pentru un copil muşcat de maidanezi
în incinta instituţiei

Foto: arhivă Adevărul

Fetiţa, acum în vârstă de 8 ani, a rămas cu răni la coapsă, după ce a suferit mai multe intervenţii chirurgicale, şi nu poate merge singură la şcoală, din cauza traumei pe care a suferit-o în urmă cu trei ani, când a fost muşcată de câinii fără stăpân.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Galaţi  a pronunţat o decizie, prin care a obligat spitalul din Târgu Bujor, în solidar cu primăria din localitate, să plătească daune morale de 10.000 de euro către familia unei minore de 8 ani, muşcată în urmă cu trei ani de câţiva câini maidanezi în curtea spitalului. În plus, şi părinţii micuţei vor primi daune de câte 1.000 de euro pentru suferinţa prin care au trecut în acele momente.

”Dacă soluţia va rămâne aşa, se va constitui un precedent important, deoarece se vor acorda despăgubiri şi pentru părinţi, chestiune care nu s-a mai întâmplat în astfel de situaţii. Fetiţa are o cicatrice la coapsă care nu s-a vindecat, a suportat diverse intervenţii chirurgicale, nu merge singură la şcoală, are tot felul de traume", a declarat Carmen Bordei, avocata părinţilor fetiţei.

Primăria din Târgu Bujor a anunţat, prin vocea primarului Laurenţiu Gâdei, că va ataca hotărârea la instanţa superioară, argumentând că incidentul s-a petrecut într-o instituţie care nu aparţine municipalităţii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările