Premieră bizară în staţiunea Lacul Sărat din Brăila. Are duşuri cu apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiunea Lacu Sărat, sursa: Obiectiv de Brăila
Staţiunea Lacu Sărat, sursa: Obiectiv de Brăila

Pentru prima oară în cei 150 de ani de existenţă, staţiunea de interes naţional Lacu Sărat, din Brăila, are duşuri cu apă caldă. Lacu Sărat este recunoscut pentru nămolul terapeutic, benefic în tratarea a zeci de afecţiuni.

Pentru furnizarea apei calde în staţiunea Lacu Sărat au fost achiziţionate mai multe panouri solare. Investiţia s-a ridicat la 70.000 de lei, spune Sorin Boşneag, directorul Unita Turism Brăila, societate care administrează Lacul Sărat.

”În staţiune au fost, până acum, doar duşuri cu apă rece. În ultimii  ani, turiştii ne-au cerut şi apă caldă. Aşa că am cumpărat panouri solare. Astfel, începând din acest sezon, o zonă de duşuri funcţionează cu apă caldă, iar o alta cu apă rece. Funcţioneză deja de o lună foarte bine. Lumea este foarte mulţumită. Avem apă caldă  şi în camping”, a declarat Sorin Boşneag, directorul Unita Turism Brăila, societate care administrează Lacul Sărat.

Administratorii staţiunii aşteaptă ca numărul turiştilor să crească în perioada următoare, mai ales că ploile din ultima perioadă le-a cam stricat planurile. „Nivelul apei este bun anul acesta. Mulţumim lui Dumnezeu. Aşteptăm turişti, vremea ne-a încurcat foarte tare până acum. Anul trecut a fost pandemie, iar acum a plouat mult”, spune Boşneag.

Lacu Sărat, staţiune de interes naţional

Staţiunea Lacul Sărat este situată în zona de câmpie din nord-estul Bărăganului, pe raza comunei Chiscani, la 5 kilometri distanţă de municipiul Brăila şi cuprinde o bază de tratament proprie, dotată cu bazin pentru hidro-kinetoterapie, saună şi sală de gimnastică şi oferă, suplimentar, facilităţi de balneaţie liberă, cu băi de soare şi nămol.

Staţiunea a ajuns în administrarea comunei Chiscani după un lung proces, de mai bine de zece ani, cu municipiul Brăila. Complexul principal (construit înainte de 1989) are o capacitate de 250 locuri şi este deschis indiferent de anotimp, oferind facilităţi pentru băi calde în ape minerale, aplicări de nămol cald şi rece, hidroterapie şi kinetoterapie. În jur au apărut însă şi o serie de pensiuni.

Lacul are o suprafaţă de 1,72 kilometri pătraţi şi este format pe un vechi curs al Dunării, care acum este complet izolat. Este înconjurat de 70 hectare de pădure, care atenuează climatul de stepă şi constituie un plăcut loc de recreere. Adâncimea apei variază între 0,6 şi 1,80 metri, iar fundul lacului este acoperit pe întreaga suprafaţă de un nămol terapeutic, cu un grad foarte mare de mineralizare.

Datorită conţinutului ridicat de iod, rezultat în urma descompunerii anaerobe a unei specii de nevertebrate, „artemia salinas”, nămolul rezultat ameliorează zeci de afecţiuni, motiv pentru care suferinzi din toată lumea vin, de ani de zile, la tratament.

Lacul conţine importante rezerve de nămol sapropelic şi de apă minerală hipertonică, cu compuşi ai sulfului, clorului, magneziului şi bromului, cu mineralizare de 70-84 grame la litru. Aici pot fi tratate bolile reumatismale degenerative, inflamatorii, bolile ginecologice, dermatologice, endocrine, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, stări post-traumatice, afecţiuni respiratorii. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Povestea navei care i-a găzduit pe regele Ferdinand, pe regina Maria, dar şi pe Nichita Hruşciov şi Gheorghiu-Dej

Frumoasa istorie a Galaţiului. Iubirea lui Carol I, regele care îşi purta coroana şi în somn, pentru oraşul de la Dunăre

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite