Prefect USR întors în funcţie la Galaţi. Instanţa i-a dat dreptate, iar Guvernul l-a repus pe post

Prefect USR întors în funcţie la Galaţi. Instanţa i-a dat dreptate, iar Guvernul l-a repus pe post

Gabriel Panaitescu, sursa: Arhiva

Printr-o decizie a Guvernului, fostul prefect susţinut de USR, Gabriel Panaitescu, a fost repus în funcţie miercuri, 19 ianuarie. Executivul respectă astfel o decizie a instanţei care i-a dat câştig de cauză lui Panaitescu.

În urma acestei deciziei anunţate de Guvern, Gabriel Panaitescu s-a întors în funcţie. Totodată, Claudiu Gavril, numit zilele trecute de Guvernul Ciucă la propunerea PSD, a fost retras din funcţia de prefect al judeţului Galaţi.
 
„Pot să vă spun că Guvernul României respectă deciziile instanţei româneşti”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.
 
Fostul prefect susţinut de USR, Gabriel Panaitescu, a fost numit prefect al judeţului Galaţi pe 3 martie 2021, la propunerea USR. În luna septembrie 2021, după ce USR a ieşit de la guvernare, a fost eliberat din funcţie. 
 
Acesta a contestat decizia Guvernului privind înlăturarea lui din funcţie. Curtea de Apel i-a dat dreptate şi, deşi decizia nu este definitivă, aceasta trebuie să se aplice.  
 
„Respinge excepţiile invocate ca nefondate. Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării HG nr. 937/09.09.2021 publicată în M. Of. nr. 864/09.09.2021, până la soluţionarea litigiului în fond. Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în cuantum de 3050 lei. Cu recurs. Pronunţată azi 17.01.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se precizează în decizia Curţii de Apel Galaţi.

Panaitescu a mai fost prefect de Galaţi de două ori, fiind susţinut atunci de PNL: mai 2008 – februarie 2009 şi octombrie 2016 – decembrie 2017. Între 2012 şi 2014 a fost şi subprefect.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Război între PSD şi PNL pe tema ocupantului postului de prefect de Vrancea. Ce acuzaţii îşi aduc

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările