Povestea pompierului care a salvat doi oameni de la moarte în timpul liber. „Am fost motivat de dorinţa de a face bine aproapelui“

Povestea pompierului
care a salvat doi oameni de la moarte în timpul liber. „Am fost motivat de
dorinţa de a face bine aproapelui“

Alin George Hîncu activează ca pompier de doar câteva luni Foto: ISU Galaţi

Subofiţerul Alin George Hîncu are 20 de ani şi în cele câteva luni de când activează ca pompier a salvat de la moarte mai multe persoane, dar şi bunurile pe care acestea le deţin.

Subofiţerul Alin George Hîncu are 20 de ani şi este încadrat la ISU Galaţi începând cu septembrie 2019, după ce a absolvit Şcoala de Subofiţeri Pompieri de la Boldeşti. S-a născut în localitatea gălăţeană Pechea şi tot acolo a ales să lucreze, la Garda de Intervenţie.

Marţi dimineaţă era pe DJ251, în localitatea Schela, când în faţa sa a avut loc un carambol: o maşină a derapat pe carosabil şi a fost acroşată de alte două autoturisme, după care a ajuns în şanţ. Alin a alergat către Fiatul din care ieşea fum şi a găsit în interior două victime inconştiente, în pericol să se sufoce din cauza fumului de la compartimentul motor.

Fără să stea pe gânduri, a scos întâi şoferul, după care şi femeia, pasager în dreapta. Cu grijă, i-a dus la autoturismul său, pentru a fi în siguranţă, până la sosirea echipajelor medicale. Ulterior, împreună cu un alt şofer, au iniţiat apelul la numărul unic de urgenţă 112, oferind detalii despre nivelul de conştienţă al victimelor şi starea acestora.

L-am întrebat cu această ocazie de ce a ales să devină pompier şi de ce calităţi consideră că are nevoie un militar. Ne-a răspuns că a fost motivat de alţi prieteni din localitate, pompieri de meserie, văzând comportamentul extrem de apreciat al acestora în comunitate. "Am fost motivat de dorinţa de a face bine aproapelui şi m-am regăsit în intervenţiile pe care le-au povestit prietenii mei pompieri", ne dezvăluie Alin.

Una din intervenţiile importante la care a participat a fost cea din noaptea de Revelion, când Garda Pechea a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la grajdul unei gospodării, care ameninţa să distrugă casa. Împreună cu echipajele prezente, a salvat doi cai şi câteva animale din gospodărie, dar şi casa familiei afectate.

"Am înţeles, în acea noapte, că sunt legat într-un mod de nespus de echipajul meu, ataşat într-un fel în care doar focul îl poate face de pompieri şi pe care doar fraţii buni îl înţeleg", ne mărturiseşte tânărul pompier.

Curajul, una din calităţile pe care doreşte să le aibă mereu, spune că nu îl are din naştere, dar îl motivează dorinţa de a ajuta. Spune că fără curaj nu putem fi amabili, iertători, generoşi şi oneşti.

Unul din planurile sale de viitor se referă tot la munca sa: "Îmi doresc puterea şi încrederea căpătată după experienţa intervenţiilor în care am fost nevoit să îmi înfrunt fricile care m-au tras înapoi de multe ori ca civil... în foc, sunt nevoit să privesc frica în ochi şi să îmi spun: «am trecut cu bine şi prin asta. Acum pot merge mai departe»”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: