Povestea fostului prefect care a tocmit un asasin s-o ucidă pe femeia care „l-a turnat“ la DNA. Cum s-a sfârşit întregul demers mafiot

Povestea fostului prefect care a tocmit un asasin s-o ucidă pe femeia care „l-a turnat“ la DNA. Cum s-a sfârşit întregul demers mafiot

Emanoil Bocăneanu este dus la Tribunalul cu propunere de arestare preventivă Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi a hotărât să-i reducă pedeapsa aplicată iniţial fostului prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, pentru încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni, verdictul fiind definitiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toată povestea a început în luna mai 2014, când fostului prefect de Galaţi i-a venit ideea, în timp ce era în arest preventiv, să angajeze un asasin care să-i curme viaţa denunţătorului care-l reclamase la DNA. 

Conform procurorilor, Bocăneanu a apelat la serviciile unui interlop, iar persoana vizată asasinat ar fi fost Elena Schipor, şefa Serviciului de Stare Civilă din Galaţi. Interlopul contactat de fostul reprezentant al Guvernului României în teritoriu l-a denunţat însă la Poliţie. 

Ulterior, oamenii legii au decis să trimită un poliţist sub acoperire la întâlnirea cu Emanoil Bocăneanu. Poliţistul s-a dat drept ucigaş şi a negociat cu fostul prefect cum s-o asasineze pe femeia care-l denunţase la DNA.

Curtea de Apel Galaţi a hotărât pe 25 aprilie să-i reducă pedeapsa aplicată iniţial fostului prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, de la trei ani la un an şi 6 luni de închisoare cu executare pentru încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni, verdictul fiind definitiv.

Condamnat şi pentru corupţie

Pe 1 iunie 2016, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu, într-un alt dosar, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri şi abuz în serviciu. 

Procurorii anticorupţie din Galaţi susţin că totul a pornit în luna martie 2012, când Auraş Braşoveanu, în calitate de preşedinte al FCM Dunărea Galaţi, a depus la dosarul privind susţinerea financiară a clubului sportiv de către Primăria Municipiului Galaţi o copie color a unei adrese emise de Administraţia Finanţelor Publice a judeţului Galaţi, pe care a contrafăcut-o prin radierea alineatelor în care erau menţionate datoriile clubului sportiv către bugetul de stat.  

Demersul a fost făcut cu scopul obţinerii, în mod ilegal, a finanţării, întrucât exista o interdicţie la acordarea finanţărilor de la bugetul de stat cluburilor sportive care figurează cu datorii la bugetul de stat.  

Pentru a şterge urmele faptelor, fostul prefect Emanoil Bocăneanu a sustras din evidenţele instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi adresa emisă de instituţie către I.P.J. Galaţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi adresa de răspuns emisă de I.P.J. Galaţi către instituţia Prefectului Judeţului Galaţi, precum şi procesul – verbal având ca obiect predarea – primirea dosarului depus de FCM Dunărea Galaţi la Primăria municipiului Galaţi pentru aprobarea cererii de finanţare a clubului sportiv. 

Judecătorii l-au găsit responsabil pentru cele întâmplate doar pe fostul prefect Emanoil Bocăneanu şi l-au obligat să plătească singur prejudiciul de 970.000 de lei creat Primăriei Galaţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările