Poliţistul catastrofă: după ce-a furat motorină din navele acostate la Galaţi, a fost prins şofând beat pe contrasens

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi l-a trimis în judecată pe un agent de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Transporturi Galaţi pentru delapidare şi complicitate la delapidare, iar într-un alt dosar pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

Ionuţ Axinte, agent de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Transporturi Galaţi, i-a lăsat fără cuvinte şi pe colegii săi după ce s-au descoperit faptele la care acesta se dedase. 

Pe 4 aprilie 2018, agentul Ionuţ Axinte a fost prins în flagrant de către poliţişti cu mai multe canistre de motorină care proveneau din tancul rezervor al navei Danube 1, carburantul fiind sustras cu  complicitatea timonierului din acea zi, Adrian Rociu.

”Inculpatul Axinte Ionuţ, în contextul relaţiilor create în timpul executării atribuţiilor de patrulare navală, în seara zilei de 04.04.2018, în jurul orelor 22:00, s-a deplasat la pontonul P178 al Administraţiei Porturilor Dunărea Maritimă Galaţi unde se afla acostată nava Danube 1, cu scopul de a obţine de la timonierul Rociu Adrian diferite cantităţi de motorină pentru uz personal. În acest sens, inculpatul Axinte Ionuţ l-a contactat pe inculpatul Rociu Adrian şi a urcat la bordul navei având asupra sa mai multe canistre de motorină. După ce inculpatul Rociu Adrian a umplut canistrele cu motorină din tancul rezervor al navei şi i-a predat recipientele, inculpatul Axinte Ionuţ a fost prins în flagrant de un echipaj de poliţie aflat în patrulare în zonă. Conform probelor administrate în cauză s-a stabilit că motorina sustrasă de inculpatul Rociu Adrian pentru folosinţa inculpatului Axinte Ionuţ provenea din tancul rezervor al navei Danub 1”, precizează procurorul de caz în rechizitoriu.

La un pas să provoace un accident rutier

Câteva luni mai târziu, pe 8 decembrie, agentul Ionuţ Axinte a fost la un pas să provoace un accident foarte grav. Acesta s-a urcat în stare avansată de ebrietate la volanul maşinii personale, iar în zona restaurantului ”Amadeus” din Galaţi a ajuns cu autovehiculul pe contrasens, fiind oprit de alţi şoferi înainte să provoace o tragedie.

Poliţiştii rutieri sosiţi la faţa locului au constatat că acesta era incoerent în vorbire, refuzând testarea cu alcooltestul, dar şi prelevarea de probe biologice la spital pentru stabilirea alcoolemiei.

”La data de 08.12.2018, în jurul orei 22:00, organele judiciare din cadrul Biroului Rutier Galaţi au fost sesizate prin apel 112 cu privire la faptul că un conducător auto circulă pe str. Brăilei, pe sensul opus de mers, şi că a fost oprit în trafic de alţi participanţi, în dreptul restaurantului Amadeus. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat autoturismul marca Wv orientat în sensul opus al direcţiei normale de mers, la volanul căruia se afla inculpatul Axinte Ionuţ, acesta prezentând documentele de identificare. Totodată, s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest însă inculpatul a refuzat, astfel că, având în vedere modalitatea în care a fost depistat, dar şi comportamentul neobişnuit afişat de acesta, precum şi incoerenţa în vorbire, poliţiştii l-au condus la Spitalul Clinic de urgenţă Sf. Ap. Andrei Galaţi în vederea recoltării probelor biologice de sânge şi urină, pentru a se stabili dacă, la momentul respectiv, acesta de afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihiactive. În prezenţa personalului medical, inculpatul a refuzat recoltarea”, se menţionează în rechizitoriu.

Agentul de poliţie riscă acum să ajungă la închisoare, dar şi să fie dat afară din Poliţie în urma cercetării disciplinare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite