Poliţistul de frontieră care îi ajuta pe infractori să introducă în ţară ţigări de contrabandă. Judecătorii nu îl consideră un pericol social

Poliţistul de frontieră care îi ajuta pe infractori să introducă în ţară ţigări de contrabandă. Judecătorii nu îl consideră un pericol social

Poliţistul a fost plasat sub control judiciar Foto: arhivă Adevărul

Tribunalul Galaţi l-a plasat sub controlul judiciar pe Daniel Racu, poliţist de frontieră, acuzat că a primit mii de euro şi diverse produse pentru a-i ajuta pe contrabandişti să introducă importante cantităţi de ţigări în ţară prin sustragerea de la controlul vamal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DIICOT Galaţi au stabilit că în perioada iunie 2015 – martie 2016, contrabandiştii au introdus, în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin Punctul de Trecere al Frontierei (SPF) Galaţi Rutier, prin sustragerea de la controlul vamal 162.588 de pachete de ţigări fără timbru de accizare sau cu timbru emis de Republica Moldova, în valoare de peste 1.650.000 lei, din care 3.714 de pachete de ţigări au fost reţinute de organele de urmărire penală.
 
DIICOT Galaţi a reţinut iniţial patru persoane pentru implicare în introducerea ilegală în România a sute de mii de pachete de ţigări din Republica Moldova.
 

Ulterior, Tribunalul Galaţi a stabilit pe 6 iulie 2016 ca Filipescu Dumitrian,  Sălceanu Costel şi Sefer Panfil să fie menţinuţi în arest preventiv pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată în formă continuată.

După gratii a ajuns iniţial şi Daniel Racu, agent de poliţie în cadrul ITPF Iaşi – SPF Galaţi,  acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă calificată în formă continuată, complicitate la contrabandă în formă continuată şi luare de mită în formă continuată (3 infracţiuni). Poliţistul de frontieră a fost plasat apoi în arest la domiciliu.

Îi ajuta să sustragă ţigările de contrabandă de la controlul vamal

Anchetatorii susţin că Sălceanu Costel, Filipescu Dmitrian, Daniel Racu, Sefer Panfil, Ionescu Tincuţa au constituit un grup infracţional organizat la care, ulterior,  au aderat şi alte persoane, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun, provenite din Republica Moldova.

Daniel Racu, agent de poliţie în cadrul I.T.P.F. Iaşi – Sectorul Poliţiei de Frontieră Galaţi, a primit mii de euro pentru a-I ajuta pe infractori să introducă în ţară o cantitate însemnată de ţigări de contrabandă.

”S-a reţinut că, acţionând în cadrul grupului, împreună cu membrii acestuia, prin mai multe acţiuni repetate desfăşurate în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a ajutat membrii grupului să introducă, în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin P.T.F. Galaţi Rutier, prin facilitarea intrării în ţară, prin sustragerea de la controlul vamal a unor cantităţi importante de ţigări, primind de la membrii grupului infracţional suma totală de 7.000 euro şi produse în valoare de 3.000 euro, în vederea neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu”, susţin procurorii DIICOT Galaţi.

Procesul este în faza de cercetare judecătorească, iar pe 9 septembrie, Tribunalul Galaţi l-a plasat sub control judiciar pe Daniel Racu şi pe complicii săi.

citeste totul despre: