Poliţişti în civil în mijloacele de transport în comun. Zeci de gălăţeni au fost amendaţi pentru nepurtarea măştii de protecţie

Poliţişti în civil în
mijloacele de transport în comun. Zeci de gălăţeni au fost amendaţi pentru
nepurtarea măştii de protecţie

Foto: arhivă Adevărul

În total, 320 de gălăţeni au fost amendaţi cu peste 56.000 de lei doar în weekend-ul trecut pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul creşterii accentuate a numărului de persoane infectate cu noul tip de coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi şi poliţişti locali din cadrul Poliţiei Locale Galaţi, au acţionat atât în uniformă, cât şi în civil, la sfârşitul săptămânii trecute şi au intensificat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La aceste acţiuni au luat parte  422 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, 18 jandarmi şi 184 de poliţişti locali. Au fost vizate zonele care se aglomerează în mod deosebit în perioada sfârşitului de săptămână, precum pieţele agroalimentare, terasele, zonele de promenadă, parcuri dar şi mijloacele de transport în comun local, judeţean şi interjudeţean.

”Deşi o parte semnificativă a populaţiei a respectat recomandările de distanţare socială şi de protecţie individuală, totuşi s-au constatat şi abateri în urma cărora s-au aplicat 320 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 56 400 lei, toate acestea pentru nepurtarea măştii de protecţie. Din totalul acestora, 31 de sancţiuni au fost aplicate persoanelor care au fost depistate în cele 109 mijloace de transport de către echipe de poliţişti în civil”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Au fost verificate 446 de societăţi comerciale, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii valoarea totală a acestora însumând 12 000 de lei, care s-au ales şi cu dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

”Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie în toate spaţiile în care această măsură este obligatorie şi să nu se expună la riscuri mai ales că evenimentele private sunt interzise. Scopul forţelor de ordine, care desfăşoară activităţi de verificare, nu este acela de a aplica sancţiuni, dar reamintim că nerespectarea măsurilor legale în vigoare, referitoare la prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus, poate atrage răspunderea penală sau contravenţională, după caz. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cumetrie întreruptă de poliţişti. 36 de persoane petreceau la un restaurant fără măşti şi distanţare socială

O petrecere de majorat cu 40 de participanţi, în interiorul unui local, „spartă” de poliţiştii din Constanţa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările