Poliţia a intrat în traficanţii de animale din două comune din Galaţi. Abaterile descoperite sunt foarte multe

Poliţia a intrat în traficanţii de animale din două comune din Galaţi. Abaterile descoperite sunt foarte multe

Poliţiştii au aplicat şi amenzi rutiere. Foto: Adevărul

La acţiunea de astăzi au participat peste 20 de poliţiştii de ordine publică, rutieră şi investigare a fraudelor împreună cu comisari din cadrul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Galaţi şi cu inspectori din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea poliţiştilor a vizat comunele Măstăcani şi Fârţăneşti şi a avut drept scop prevenirea infracţiunilor cu violenţă, a furturilor şi transportului de animale vii, a delictelor silvice şi pentru respectarea normelor sanitar-veterinare şi de mediu.

Astfel, în cadrul acţiunii poliţiştii au verificat cinci exploataţii de animale (grajduri, stâne, adăposturi de animale), 10 societăţi comerciale de alimentaţie publică şi un depozit de material lemnos. După constatarea abaterilor, poliţiştii au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.850 lei, din care 21 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, patru la legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi cinci pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare.

Poliţiştii şi inspectorii sanitari veterinari au verificat în baza de date a Autorităţii Naţionale Sanitară  Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor 115 ovine pentru a stabili titlul de proprietate al acestora. În perioada următoare poliţiştii gălăţeni vor continua acţiunile de acest gen şi în alte comune din judeţul  Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: