Poiectele europene nu fac întotdeauna bine şcolilor

Poiectele europene nu fac întotdeauna bine şcolilor

Lucrările la Şcoala 9 au început în noiembrie

Lucrările de reabilitare demarate la sfârşitul anului trecut la Şcoala nr. 9 „Calistrat Hogaş” din Galaţi au făcut mai mult rău decât bine. Mutaţi din şcoală cu mai bine de jumătate de an înainte de deschiderea şantierului, copiii au început să se... rarefieze!

Ştiri pe aceeaşi temă

60 dintre cei 200 de părinţi au decis să-şi mute copiii la alte şcoli din cauza întârzierilor cu care s-au demarat lucrările (proiectul a fost câştigat prin 2010, iar lucrările au început în noiembrie 2013). 

La bază au stat şi mai multe zvonuri cum că şcoala se va transforma în azil de bătrâni după terminarea lucrărilor. În aceste condiţii, există riscul ca la 1 septembrie, şcoala să arate ca o bijuterie (se pare că va fi cea mai frumoasă şcoală gimnazială din Galaţi), dar să nu aibă numărul de copii necesar şi să se desfiinţeze. 

„Noi vrem să-i asigurăm pe părinţi că şcoala nu se va transforma în azil de bătrâni, este o prostie, nu ştim cine a lansat acest zvon. Ar fi absolut ilogic! Şcoala va arăta foarte bine, nu cred că au de ce să-şi facă griji”, spune Elena Seciu, directorul şcolii, care între timp a devenit structură a altei unităţi de învăţământ. 

“Suntem disperate, ne-am chinuit să facem şi două clase pregătitoare, le vom amenaja exemplar, ca la carte, dar văd că lumea nu prea vine să se înscrie. A fost un binevoitor care a lansat acest zvon, că se va transforma în azil de bătrâni, pentru ca oamenii sa fuga de noi”, spune o educatoare. Constructorul a dat şi el asigurări că până pe 1 septembrie şcoala va fi terminată. Lucrările trebuie terminate, potrivit contractului, până pe 28 iulie 2014. Proiectul a fost depus prin 2008, acceptat prin 2010 şi intrat în finanţare abia în noiembrie 2013. Valoarea totală a lui este de aproape un milion de dolari şi implică modernizarea completă a imobililului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările