Podul hobanat cât un bloc de 24 de etaje. Stadiul celei mai complexe lucrări de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: CJG
sursa: CJG

Lucrări avansate la podul hobanat din Galaţi, cea mai complexă construcţie realizată de la Revoluţie. Se lucrează fără întrerupere, iar cantitatea de materiale folosită până acum este impresionantă: peste 3.000 de metri cubi de beton, peste 300 de maşini de beton şi peste 400 de tone de fier.

Lucrările la podul hobanat din Galaţi au început anul trecut şi parte din drumul de Centură, cel mai mare şi scump proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Până acum, s-au realizat sute de foraje, s-au folosit sute de tone de fier şi s-au turnat mii de metri cubi de beton. 

Potrivit constructorilor, s-au folosit 3.000 de metri cubi de betoni, peste 300 de maşini de beton şi peste 400 de tone de fier. Zilele acestea urmează se se toarne consola care va susţine tablierul.

La final, podul va avea 62 de metri înălţime, cât un bloc cu 24 etaje. Construcţia va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie. 

 „Acest pod va îndepărta traficul greu de zona de locuinţe. În plus, el va elimina o serie de curbe de pe vechiul traseu şi va scurta drumul de centură cu mai bine de 2,6 kilometri, ceea ce va fi un avantaj pentru transportatori. Va avea patru benzi şi va fluidiza foarte mult traficul în zonă, deoarece conducătorii auto nu vor mai fi forţaţi să intre prin oraş pentru a-şi continua drumul pe Centura Galaţiului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiluiul Judeţean Galaţi.

 Podul hobanat face parte din Drumul de Centură, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

În prezent, podul de la Agigea este cel mai mare pod hobanat din România. Este situat la Km 0+540 al Canalului Dunăre-Marea Neagră şi a fost inaugurat în 19 octombrie 2015. Odată cu el a fost deschis circulaţiei şi accesul, pe ambele sensuri, pe la Poarta 10 bis (Agigea) a Portului Constanţa.  

 Vă recomandăm şi: 

 Pentru prima dată în ultima jumătate de secol, unul dintre cele mai circulate drumuri din Galaţi a fost modernizat. Are piste de biciclete

Ministrul Drulă, anunţ important: „Am semnat contractul pentru construirea drumului expres Galaţi-Brăila”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite