Pod sau tunel care să lege Dobrogea de Galaţi sau de Brăila, într-un proiect complex care porneşte de la Buzău şi se încheie la Tulcea

Pod sau tunel care să lege Dobrogea de Galaţi sau de Brăila, într-un proiect complex care porneşte de la Buzău şi se încheie la Tulcea

În prezent, atât la Galaţi, cât şi la Brăila, singura modalitate de a traversa Dunărea este cu Bacul

Premierul a precizat că pentru realizarea acestui proiect, care prevede autostradă, port, pod, terminal intermodal, aeroport, există fondurile necesare — 1,2 miliarde euro, bani proveniţi din fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat într-un turneu electoral în Galaţi, premierul Victor Ponta a readus în actualitate un subiect specific tuturor campaniilor electorale din 1990 încoace.

"Vorbim de un lucru absolut necesar de a lega Dobrogea de Galaţi, de Brăila, fie prin pod, fie prin tunel, numai să le legăm o dată. Ceea ce este important este faptul că România a primit pentru perioada 2014-2020 o sumă de aproape 1,2 miliarde euro. Toţi aceşti bani vor fi folosiţi pentru un singur proiect — autostradă, port, pod şi aeroportul Tulcea. În acest mod a plecat cererea noastră la Bruxelles şi în mod sigur va fi aprobată şi practic din toamnă putem să venim cu proiectul acesta complex, care presupune o infrastructură care va lega până la Buzău pe autostradă, după aceea aici port şi terminal intermodal, pod şi mai departe până la aeroportul din Tulcea. De data asta avem banii, aşa că trebuie să se mişte cât mai repede şi ministerul, dar mai ales autorităţile locale cu proiectul ca să putem să ne apucăm de treabă. În strategia pe care am trimis-o era pod, dar dacă între timp se dovedeşte este mai bine să facem tunel nu am nimic împotrivă, important este care costă mai puţin şi care se face mai repede", a declarat Ponta.

Premierul s-a aflat, sâmbătă, la Galaţi, unde a efectuat o vizită de lucru la ArcelorMittal, a participat la Prefectura Galaţi la prezentarea proiectului ,,Terminalul intermodal şi conexiunile interioare ale Portului Galaţi', dar şi la lansarea candidaţilor pentru europarlamentare de la Sala Sporturilor.

Victor Ponta a fost însoţit de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, dar şi de miniştrii Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Nicolae Bănicioiu şi Răzvan Cotovelea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările