Pneumonia a ucis un bărbat din Galaţi, în vârstă de 47 de ani

Pneumonia a ucis un bărbat din Galaţi, în vârstă de 47 de ani

La Clinic Spitalul de Urgenţă pentru Copii sunt internaţi mulţi pacienţi cu pneumonie. Foto: Adevarul

Majoritatea cazurilor grave de infecţii respiratorii a afectat copiii mici, cu vârste de până la patru ani. Un bebeluş este suspect de gripă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În săptămâna de monitorizare 31 decembrie 2012 - 6 ianuarie 2013, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute raportate a fost de 702. Dintre acestea, 203 s-au înregistrat la copii. Alarmant este faptul că a fost necesară internarea a 52 de bebeluşi cu vârsta de 0-1 an.
 
În ceea ce priveşte pneumoniile, într-o singură săptămână, s-au înregistrat 235 de cazuri,  cele mai multe la categoria de vârstă 2-4 ani.
 
„Au fost internate 77 de persoane cu diagnosticul de pneumonie. Din păcate, avem şi un deces cauzat de complicaţiile acestei afecţiuni”, a precizat dr Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
 
Pacientul, ucis de pneumonie în ciuda tratamentului intensiv,a fost un bărbat din Galaţi, în vârstă de 47 de ani.
 
Tot în prima săptămână de monitorizare epidemiologică din acest an, s-a înregistrat şi o suspiciune de gripă, la un bebeluş în vârstă de opt luni. Acestuia i-au fost prelevate probe biologice pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului la Institutul Cantacuzino.

 

 

 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările