Plasată sub control judiciar, o femeie care se prezenta drept administrator la o firmă de turism a continuat să înşele mai multe persoane

Plasată
sub control judiciar, o femeie care se prezenta drept administrator la o firmă
de turism a continuat să înşele mai multe persoane

Femeia a fost arestată după ce a continuat să înşele oamenii Foto: arhivă Adevărul

Judecătorii au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele unei femei acuzată de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele fapte fiind comise în formă continuată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au cerut instanţei de judecată, pe 26 august 2017, arestarea preventivă a unei femei din Galaţi,  Ionica Florea, care era cercetată la acel moment pentru trei înşelăciuni şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

”În sarcina inculpatei Ionica Florea s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2015 - august 2016, în calitate de reprezentant al S.C. Royal Travel Company S.R.L., societate care nu este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului, a indus în eroare mai multe persoane fizice, pe care le-a determinat să achite diverse pachete turistice şi a emis vouchere care aveau aplicată o ştampilă falsă, atestând rezervările şi plata serviciilor turistice”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu. Prejudiciul cauzat persoanelor care doreau să plece în diverse sejururi se ridica la acel moment la 7.000 lei.

Judecătoria Galaţi a respins propunerea de arestare preventivă a femeii, plasând-o sub control judiciar. Ionica Florea a continuat însă să înşele mai multe persoane prin acelaşi mod de operare, astfel că, pe 2 octombrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a cerut înlocuirea  controlului judiciar cu arestarea preventivă.

”La data de 30 august 2017 şi pe 5 septembrie 2017, inculpata după ce a luat legătura cu persoana vătămată STS, a încasat de la acesta contravaloarea sumei de 3. 247 lei cu titlu de avans şi 540 lei cu titlu de plată finală, pentru contravaloarea unui sejur în Bulgaria. Totodată, persoanele vătămate PSA, CVE, VA şi CA au formulat plângeri penale, având în vedere că acestea au fost induse în eroare de către inculpată, care a continuat activitatea infracţională, determinându-le pe acestea să achite contravaloarea unor pachete turistice, fără a mai achiziţiona de la furnizor aceste servicii, cu scopul de a obţine un folos material injust”, susţin procurorii.

Pe 2 octombrie, Judecătoria Galaţi a înlocuit controlul judiciar cu arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile.

citeste totul despre: