Pietonii şi bicicliştii au fost luaţi la ţintă de şoferi pentru a doua zi consecutiv. Două persoane au fost spitalizate

Pietonii şi bicicliştii au fost luaţi la ţintă de şoferi pentru a doua
zi consecutiv. Două persoane au fost spitalizate

Pietonii acroşaţi de maşini au avut nevoie de îngrijiri medicale Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii gălăţeni au deschis patru dosare penale pentru vătămare corporală din culpă după ce mai mulţi pietoni şi biciclişti au fost acroşaţi de maşini în trafic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 10 octombrie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi au fost sesizaţi cu privire la două evenimente rutiere care s-au petrecut în municipiul Galaţi şi care au avut ca victime pietonii.

Astfel, în jurul orei 07.45, o tânără de 25 ani care traversa bulevardul Dunărea pe marcajul pietonal a fost accidentată de un autoturism condus de o femeie de 35 ani din Galaţi.

”După producerea accidentului, conducătoarea autoturismului a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificată ulterior. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului”, a declarat comisarul Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cel de al doilea eveniment rutier în care a fost implicat un pieton s-a petrecut în aceeaşi zi, pe bulevardul George Coşbuc. Un bărbat în vârstă de 59 ani s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, fiind surprins şi accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 31 ani.

Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, poliţiştii întocmind şi în acest caz dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului Rutier au fost sesizaţi cu privire la un  eveniment rutier care a avut loc pe strada Gheorghe Asachi şi în care a fost implicat un biciclist.

”Un bărbat de 78 ani a fost rănit după ce un conducător auto în vârstă de 49 ani a efectuat un viraj spre stânga, fără a acorda prioritate de trecere biciclistului care circula din sensul opus de mers”, a precizat comisarul Gabriela Costin.

Tot pe 10 octombrie a avut alt eveniment rutier care a avut ca victimă un biciclist. Un bărbat de 33 ani din Slobozia Conachi a circulat cu bicicleta pe D.J. 255, iar în localitatea Izvoarele a schimbat direcţia de mers fără să se asigure, intrând în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 33 ani, care mergea în aceeaşi direcţie.

Biciclistul a fost rănit, fiind transportat la spital unde a rămas internat pentru supraveghere. În toate cazurile amintite poliţiştii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

citeste totul despre: