Peste 800 de locuri scoase la concurs la şcolile militare pentru formarea de maiştri militari şi subofiţeri

Peste 800 de locuri
scoase la concurs la şcolile militare pentru formarea de maiştri militari şi
subofiţeri

Foto: arhivă Adevărul

Selecţia candidaţilor se va face prin susţinerea unor evaluări psihologice aptitudinale, sportive şi un interviu, în funcţie de care se va face departajarea finală a concurenţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Apărării Naţionale  organizează concurs de admitere în anul 2018 la următoarele instituţii de învăţământ militar postliceal pentru formarea:

- maiştrilor militari (durata studiilor 2 ani):

- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ”Basarab I” Piteşti, 307 locuri;

-Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc – judeţul Buzău, 226 locuri;

- Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa, 110 locuri;

- subofiţerilor (durata studiilor 1 an):

- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ”Basarab I” Piteşti, 136 locuri;

- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc – judeţul Buzău, 30 locuri.

Criterii de selecţie

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii:

- să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în ţară de cel puţin 6 luni;

- să fie declarat/ă “apt/ă medical”(vizita medicală se face gratuit la Spitalul Militar de Urgenţă „Aristide Serfioti” Galaţi);

-să aibă vârsta de cel mult 28 de ani pentru maiştri militari, 35 de ani pentru subofiţeri, împliniţi în anul organizării concursului de admitere;

-să fie înscris/ă în ultimul an de liceu sau să fie absolvent/ă de învăţământ liceal, cu sau fără diplomă de bacalaureat, dar să facă dovada promovării acestui examen până la admitere;

-să nu fi fost condamnat/ă penal, să nu fie în curs de urmărire penală, să aibă un comportament moral în societate.

Selecţia se va face prin susţinerea unor probe eliminatorii: evaluări psihologice aptitudinale, sportive, interviul de evaluare finală.

Admiterea va consta într-o examinare psihologică specială, un test grilă eliminatoriu la limba engleză şi un test grilă la două discipline: matematică (algebră şi trigonometrie) şi fizică (mecanică şi electricitate) sau limba română (limbă şi comunicare) şi legislaţie în domeniul apărării doar pentru subofiţeri – forţele terestre.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor

Termenul limită de depunere a dosarului este 2 mai 2018. Locurile scoase la concurs sunt la comun, indiferent de gen. Se asigură gratuitate pe timpul studiilor (hrană, ţinută, cazare, asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare). La finalizarea studiilor, prin contract, se asigură un loc de muncă în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. 

Informaţii suplimentare se pot primi la sediul biroului, Galaţi, str. Cerealelor, nr.2, pe pagina de facebook a Centrului Militar Judeţean Galaţi, la adresele de mail recrutare_galati@mapn.ro, www.mapn.ro şi www.recrutare.mapn.ro, cât şi la telefonul 0236. 497.031. Programul biroului este luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 08.30 - 16.30, marţi între orele 10.30-18.30.

citeste totul despre: