Peste 700 de şoferi gălăţeni vitezomani au fost sancţionaţi în cadrul acţiunii "Speed"

Peste 700 de şoferi gălăţeni vitezomani au fost sancţionaţi în cadrul acţiunii

Foto arhivă

Duminică 26 august, s-a încheiat această acţiune iniţiată de European Traffic Police Network (TISPOL), în cadrul căreia, poliţiştii de la „Rutieră" au acţionat cu radarele pe principalele artere rutiere din municipiul şi judeţul Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

După cum ne-a informat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, bilanţul acţiunii, care i-a vizat în mod special pe şoferii obişnuiţi să calce pedala de acceleraţie mai mult decât le permite legea este, din păcate, mult prea bogat.

„În perioada de derulare a acţiunii, 20 -26 august, au fost sancţionaţi 741 de conducători auto, majoritatea pentru depăşirea vitezei legale. Au fost reţinute în vederea suspendării 12 permise de conducere ale unor şoferi care au depăşit viteza legală cu mai mult de 50 de kilometri pe oră", ne-a informat Aurelian Ropotan.

În timpul acţiunii derulate sub egida TISPOL, au mai fost constate alte 12 infracţiuni grave pentru care au fost întocmite dosare penale.

Astfel vor da socoteală în faţa legii şoferi care conduceau cu diferite alcoolemii, cu numere de înmatriculare expirate sau fără a avea permis de conducere.

Peste 39.000 morţi şi 3,5 milioane răniţi sunt înregistraţi anual pe drumurile Uniunii Europene. De aceea TISPOL organizează în ţările UE acţiuni pentru creşterea siguranţei rutiere.


citeste totul despre: