Peste 3.400 de gălăţeni amendaţi în primele nouă luni ale anului pentru parcări neregulamentare

Peste 3.400 de
gălăţeni amendaţi în primele nouă luni ale anului pentru parcări
neregulamentare

Foto: Poliţia Locală Galaţi

Poliţiştii au aplicat sancţiuni de peste 900.000 de lei pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde, pe scuar sau pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

În primele nouă luni ale anului 2019, la nivelul municipiului Galaţi, în cadrul planului de măsuri „Siguranţa în trafic”, poliţişti locali au aplicat un număr de peste 3.400 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 910.000 lei şi 2.822 puncte penalizare.

Referitor la luna septembrie, în cadrul planului de măsuri care vizează străzile intens circulate, zona uniăţilor de învăţământ, dar şi străzile secundare, trecerile de pietoni şi staţiile destinate mijloacelor de transport în comun, poliţiştii locali au aplicat 236 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 53.000 de lei şi 296 de puncte penalizare.

”Din numărul total de amenzi aplicate în luna septembrie, cele mai multe, 157 la număr, au fost date conducătorilor auto care au încălcat prevederile OUG 195/2002 (oprire, staţionare, parcare neregulamentară). Alte 75 de sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea HCL 260/2018 (parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde, parcarea pe scuar, pe locurile destinate persoanelor cu handicap)”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Tot luna trecută au mai fost aplicate sancţiunui pentru încălcarea legii 61/1991 şi HCL 335/2014.

În luna octombrie 2019, poliţiştii locali acţionează în următoarele zone:

-strada Prelungirea Brăilei –  zona Cimitirului Sfântul Lazăr;

-strada Brăilei – zona Colegiului Naţional „Costache Negri”;

-strada Regiment 11 Siret –Bulevardul Marii Uniri;

-strada Brăilei – zona Potcoava de Aur;

-Şcoala Gimnazială nr. 42;

-Şcoala Gimnazială nr. 11;

-Intersecţie, strada Energiei cu strada Siderurgiştilor;

-strada Gorunului – Şcoala Gimnazială nr. 5;

-bulevardul Dunărea – bulevardul Galaţi /Şc. Gimnazială. nr. 3;

-strada Traian Vuia c/c strada Milcov;

-strada Traian c/c strada Cezar;

-strada Domnească – Capăt Troleu;

-strada Domnească – zona Campusului studenţesc;

-strada Tecuci – Piaţa Centrală.

Planul de măsuri „Siguranţa în trafic” va continua la nivelul municipiului Galaţi până la finele lunii decembrie 2019. Pe tot parcursul anului, poliţiştii locali de la Ordine Publică şi Siguranţă Rutieră vor acţiona pe străzile intens circulate, în zona uniăţilor de învăţământ, apoi pe străzile secundare. În cadrul planului de măsuri mai sunt vizate trecerile de pietoni, dar şi staţiile destinate mijloacelor de transport în comun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: