Peste 200 de copii din Galaţi, depistaţi cu păduchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele apar după o serie de controale făcute de Direcţia de Sănătate Publică în mai multe şcoli. Medicii avertizează că la periferia Galaţiului, riscul de contaminare este foarte mare şi, dacă nu se respectă regulile de igienă cu stricteţe, atunci păduchii se răspândesc cu uşurinţă de la o persoană la alta.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a finalizat în această săptămână centralizarea datelor triajului epidemiologic al preşcolarilor şi elevilor, desfăşurat dupa vacanţa din luna aprilie. Au fost examinaţi copiii care învaţă în peste 230 de unităţi de învăţământ din Galaţi şi au fost identificaţi aproximativ 200 de copii cu păduchi. Problemele se înregistrează cu precădere la periferia oraşului.

Personalul din cabinetele medicale şcolare a efectuat un triaj epidemiologic de necesitate în toate unităţile de învăţământ din judeţul Galati. În urma acestor controale în cadrul cărora au fost triaţi peste 54 de mii de elevi din mediul urban şi rural, sute de copii au fost depistaţi cu probleme precum pediculoză (păduchi), varicelă şi inflamaţii ale amigdalelor şi faringelui.

„Au fost efectuate triaje la 233 de unităţi şcolare, numărul de copii examinaţi fiind de 46.676. Numărul de copii depistaţi este de 195: 140 în mediul urban şi 55 în mediul rural. De asemenea, au fost înregistrate 21 de angine, alte 45 de cazuri de boli infecţioase, două cazuri de scabie, trei micoze în mediul urban şi 124 de pediculoză (83 în mediul urban şi 43 în mediul rural)”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt în cadrul D.S.P. Galaţi.

La periferia Galaţiului, riscul de contaminare este foarte mare şi, dacă nu se respectă regulile de igienă cu stricteţe, atunci păduchii se răspândesc cu uşurinţă de la o persoană la alta. Pentru prevenirea pediculozei, medicii recomandă să se respecte regulile de igienă şi să nu se împrumute de la un copil la altul căciulile, şepcile, eşarfele sau pieptenul.

Elevii şi preşcolarii cu probleme au fost izolaţi la domiciliu sau în unităţi medicale, după caz, ei fiind trataţi corespunzător. Acestora li s-a spus că se pot reîntoarce la ore doar dacă aduc de la medicul de familie o adeverinţă care să ateste că problema lor s-a rezolvat. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite