Peste 100 de români  au fost vânduţi ca sclavi în Italia. Doi dintre capii reţelei de traficanţi de persoane au fost reţinuţi

Peste 100 de români  au fost vânduţi ca sclavi în Italia. Doi
dintre capii reţelei de traficanţi de persoane au fost reţinuţi

Românii erau exploataţi în condiţii de sclavie în Italia Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii DIICOT au descins la patru bărbaţi, bănuţi că ar fi exploatat prin muncă, în Italia, peste 100 de persoane. Doi dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 30 august, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii  DIICOT Galaţi au efectuat patru percheziţii la locuinţele unor bărbaţi din comuna Băleni, judeţul Galaţi. Aceştia sunt bănuiţi de trafic de persoane, exploatate prin muncă în Italia.

”Investigaţiile au relevat că, în perioada 2009 – 2016, cei patru ar fi  racolat peste 100 de victime, pe care le-ar fi transportat în Italia, predându-le unor cetăţeni italieni, pentru a fi exploatate prin muncă”, a declarat Nicoleta Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei patru le-ar fi promis iniţial victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar pentru a munci la ferme agricole din  Italia, prezentându-le alte condiţii decât cele reale (referitoare la cazare, durata legală a zilei de muncă). În realitate, victimele nu puteau pleca benevol de la locurile de muncă şi nu puteau lua contact direct cu angajatorii.

De la fiecare victimă, cei patru ar fi încasat  150 de euro lunar, pentru întreaga perioadă în care victimele lucrau în Italia, drept comision pentru faptul că le-a fost găsit un loc de muncă, obţinând în acest mod peste 100.000 de euro. 

Ieri, doi dintre  capii reţelei de traficanţi de persoane, Spânu Titi şi Spânu Iulian, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ceilalţi doi suspecţi, S. C. şi S. V., se sustrag urmării penale. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă a acestora. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările