Pestă porcină africană în apropiere de Galaţi. Doi mistreţi au fost găsiţi morţi nu departe de Grădina Zoologică

Pestă porcină africană în apropiere de Galaţi. Doi mistreţi au fost găsiţi morţi nu departe de Grădina Zoologică

FOTO Arhivă Adevărul

Animalele prezentau simptomele specifice bolii, însă prezenţa virusului nu a fost, deocamdată, confirmată. Probele au fost trimise la laboratorul de referinţă. Autorităţile recomandă gălăţenilor care merg la agrement în pădurea Gârboavele să rămână în zonele amenajate, mai ales dacă au animale de companie cu ei.

Pesta porcină africană revine în judeţul Galaţi, după ce mai multe luni nu se mai înregistrase niciun caz nou. Doi porci mistreţi au fost găsiţi morţi în Pădurea Gârboavele, animalele prezentând simptome evidente ale periculoasei molime, care omoară peste 99% dintre animalele infectate. 

Autorităţile sunt de părere că apariţia pestei porcine la Gârboavele ar putea pune în pericol siguranţa animalelor de la Parcul Zoo (unde sunt găzduiţi şi mai mulţi mistreţi), de aceea a fost considerată obligatorie luarea unor măsuri de prevenire urgente.

Totodată, oamenilor li se recomandă să nu se aventureze în pădure şi să nu îşi lase animalele de companie nesupravegheate, pentru ca boala să nu fie împrăştiată şi să genereze noi focare.

Pesta porcină africană nu este periculoasă pentru om.Totuşi, persoanele care merg la iarbă verde în Pădurea Gârboavele sunt sfătuite să nu părăsească locurile special amenajate pentru agrement, pentru a evita răspândirea involuntară a bolii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările