Pescari de ocazie, săltaţi de poliţiştii de frontieră după ce n-au reuşit să-i convingă că au pescuit legal

Pescari de ocazie, săltaţi de poliţiştii de frontieră după ce n-au reuşit să-i convingă că au pescuit legal

Bărbaţii reuşiseră să prindă cel puţin 50 de kg de peşte. Foto: IJPF Galaţi

Bărbaţii se întorceau de la partidă de pescuit la plasă într-o amenajare piscicolă. N-au reuşit să se ascundă bine şi au fost opriţi de oamenii legii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au oprit pentru control, undeva în nordul localităţii Oancea, un atelaj hipo în care se aflau trei bărbaţi.

„În urma verificărilor specifice, a reieşit că cei trei sunt cetăţenii români Ionuţ M., Mihai G. N. şi Marcel M. având vârstele cuprinse între 31 şi 38 ani. Asupra celor trei bărbaţi, lucratorii noştri au găsit în atelajul hipo şase plase tip setcă având lungimea totală de 1.400 metri pentru care aceştia nu au putut prezenta documente justificative de deţinere şi cantitatea de 51 kilograme de peşte de diferite specii”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Ion Irimia.

Întrebaţi de provenienţa peştelui, cei trei cetăţeni au declarat că au pescuit într-o amenajarea piscicolă din zona.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura ridicării plaselor de pescuit în valoare de 900 lei în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte în valoare de 657 lei a fost predată administratorului amenajarii piscicole.

Persoanelor în cauză le-au fost întocmite dosare penale fiind acuzaţi de folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a unor tipuri de unelte de pescuit comercial şi nedeţinerea autorizaţiei de pescuit comercial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările