Perseverenţa unui tânăr beat şi fără permis: a furat şi distrus două maşini în doar două ore. Pedeapsa la care l-au condamnat judecătorii

Perseverenţa unui tânăr beat şi fără permis: a furat şi distrus două maşini în doar două ore. Pedeapsa la care l-au condamnat judecătorii

Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr de 24 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru furt în scop de folosinţă şi conducere a unui autovehicul fără permis, după ce s-a îmbătat şi a luat la rând maşinile de la firma unde lucrase, distrugând două dintre ele în accidente rutiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 16 noiembrie, pe Ionuţ Popa, un tânăr de 24 de ani, la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru furt în scop de folosinţă şi conducere a unui autovehicul fără permis de conducere. Acesta a fost obligat să plătească şi contravaloarea distrugerilor provocate la două autoutilitare, care se ridică la 60.000 de lei.

Incidentul a avut loc pe 27 aprilie 2018, când poliţiştii l-au identificat şi reţinut pe tânărul de 24 ani, din comuna gălăţeană Umbrăreşti, după ce a reuşit „performanţa” rară de a fura şi de a distruge în accidente două maşini în numai două ore. 

Din cercetări a reieşit că în noaptea de 26 spre 27 aprilie, tânărul a furat două autoutilitare din curtea unui imobil în care se afla sediul unei societăţi comerciale la care acesta lucrase o perioadă de timp ca zilier.

Bărbatul, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus prima autoutilitară sustrasă aproximativ doi kilometri, pe raza comunei Barcea, după care a abandonat-o avariată (după ce a acroşat o serie de borduri şi a traversat un şanţ), pe un drum comunal din localitate.

Ca şi cum primul accident rutier nu i-ar fi fost de ajuns, Ionuţ Popa a revenit la sediul societăţii comerciale la scurt timp, de unde a sustras cel de-al doilea autovehicul pe care, în jurul orei două a aceleiaşi nopţi,  l-a condus pe DN 25, în comuna Umbrăreşti. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul şi a intrat într-un stâlp de iluminat public. A doua maşină a fost, de asemenea, avariată serios şi abandonată. 

„Poliţiştii l-au depistat pe tânărul în cauză pe raza localităţii şi l-au condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice, pentru a stabili dacă a consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive. Acesta a fost audiat la sediul poliţiei şi a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

citeste totul despre: