Percheziţii la Galaţi şi în alte şapte judeţe în căutarea unei reţele de evazionişti. Prejudiciul depăşeşte 5.000.000 de euro

Percheziţii la Galaţi şi în alte şapte judeţe în căutarea unei reţele de evazionişti. Prejudiciul depăşeşte 5.000.000 de euro

Foto: Arhivă

Oamenii legii urmăresc firul unei evaziunii fiscale de circa 22.500.000 lei, produsă printr-o reţea extrem de complexă de firme specializate în vânzarea materialelor de construcţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrătorii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 63 de percheziţii domiciliare în Galaţi, Bucureşti, Brăila, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Constanţa şi Mureş.

Pe lângă acestea, oamenii legii pun în executare 50 de mandatede aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat şi implementat un circuit evazionist, prin interpunerea mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip«fantomă» pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii achiziţionate intracomunitar de la societăţi comerciale din străinătate, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale”, se arată într-un comunicat al autorităţilor.

Poliţiştii au suspiciuni că persoanele căutate au făcut tranzacţii fictive cu materiale de construcţii în perioada 2013 – 2014. Prejudiciul este estimat la circa 22.500.000 lei (aproximativ cinci milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările